Σύλληψη 47χρονης γιατρού για θάνατο ασθενή σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης

Must Read

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί μία γιατρός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου την περασμένη Πέμπτη έχασε τη ζωή της μία τρόφιμος, ύστερα από επεισόδιο που φέρεται να προκάλεσε άλλος τρόφιμος.

Ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος της 47χρονης ψυχιάτρου, η οποία είχε συλληφθεί με εισαγγελική εντολή. Νωρίτερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που μετά την απαγγελία της κατηγορίας την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή.  

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο τρόφιμος με τον οποίο η θανούσα είχε επεισόδιο, φέρεται να είχε εμπλακεί προηγουμένως σε άλλο επεισόδιο με έναν ακόμη τρόφιμο, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από παράθυρο και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό ερευνώνται, όπως και τα αίτια θανάτου της γυναίκας, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

«Αντιδράσεις» από τους συναδέλφους της γιατρού

Την ίδια ώρα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αντιδρούν για τη σύλληψη της συναδέλφου τους.

«Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε την σύλληψη, με εντολή εισαγγελέα, της συναδέλφου επικουρικής ψυχιάτρου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από το θάνατο μίας νοσηλευόμενης ασθενούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη χθεσινή σύλληψη ιατρού εν ώρα εργασίας της στο νοσοκομείο.

«Οι υγειονομικοί που δίνουν καθημερινά την ζωή τους μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες ελλείψεων προσωπικού και υποδομών για την απρόσκοπτη λειτουργία των Δημόσιων μονάδων υγείας, οι ήρωες της πρώτης γραμμής που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ στα 2 χρόνια της πανδημίας είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται τώρα ως εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση με την ΕΝΙΘ να σημειώνει: «Απαιτούμε να ανασταλεί άμεσα η κράτηση της συναδέλφου και να αναλάβει άμεσα η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας την υποχρέωση της προστασίας με όλα τα μέσα της συναδέλφου και όλων των υγειονομικών. Οι υγειονομικοί δε θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ.

Διαβάστε επίσης: Έπεσε από τον πρώτο όροφο ασθενής ψυχιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This