Νέα εισαγγελική εντολή: Να ερευνηθούν από το μηδέν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας

Εντολή για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις - Ψάχνουν τοξική ουσία στη Μαλένα

Must Read

Με νέα εισαγγελική εντολή, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, θα συνταχθούν από την αρχή, την ώρα που η υπόθεση με τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη που χάθηκαν μέσα σε μόλις τρία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε θρίλερ για νευρά. 

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τις δικογραφίες για τους θανάτους των παιδιών, οι οποίες ανασύρθηκαν από το συρτάρι, μετά την προφυλάκιση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, παρήγγειλαν να συνταχθούν από την αρχή οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Πισπιρίγκου ίριδα

Στους εισαγγελικούς λειτουργούς που ερευνούν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας πίσω από τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, έχουν διαβιβαστεί οι ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Μαλένας.

Για την περίπτωση της Ίριδας που άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της στην Πάτρα και εντοπίστηκε νεκρή από την θεία της Δήμητρα Πισπιρίγκου, οι εισαγγελείς αναζητήσουν τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της αλλά και όλα τα απαραίτητα έγγραφα από το νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Ίριδα Μαλένα

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τους θανάτους των δυο παιδιών, θα ξεκινήσει νέος κύκλος καταθέσεων από τους μάρτυρες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν ήδη εξεταστεί από τις αρχές. Επιπλέον, θα κληθούν να καταθέσουν και άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον.

Σκότωσε και τα τρία αγγελούδια της;

Σκότωσε η 33χρονη και τα τρία της παιδιά; Οι ιατροδικαστικές και αστυνομικές αρχές της χώρας προσπαθούν να δώσουν απάντηση γύρω από την υπόθεση-θρίλερ, με τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη να βρίσκεται πλέον απέναντι από την σύζυγό του και να στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της. Οι φάκελοι για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών ανασύρθηκαν από το αρχείο και βρίσκονται πλέον στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Διαφωνίες στην επιτροπή;

Η επανεξέταση του πορίσματος για τον 3,5 ετών Μαλένα, του παιδιού που πέθανε πρώτο, έχει καθυστερήσει, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της άτυπης Επιτροπής Νίκος Καρακούκης δεν έχει παραδώσει ακόμα την απάντηση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών καθώς φαίνεται ότι κάτι περιμένει. Στην επιτροπή εκτός από τον Νίκο Καλογρηά συμμετέχει και η Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας και είχε συμπεράνει ότι το παιδί έχασε τη ζωή του από ηπατική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, η ιατροδικαστής φαίνεται να έχει ενστάσεις και υποστηρίζει ότι η έκθεσή της ήταν απόλυτα έγκυρη.

Οι φθορές στο συκώτι

Κι ενώ έχουν ακουστεί διάφορα γύρω από ασφυκτική αιτία θανάτου του παιδιού, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Live News, ισχυρίστηκε ότι οι ιατροδικαστές ερευνούν πλέον ένα νέο σενάριο στην υπόθεση της Μαλένας. Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία και στο 3,5 ετών παιδάκι, όπως συνέβη και στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μάλιστα, τα ευρήματα στο συκώτι του κοριτσιού έχουν προκαλέσει προβληματισμό, καθώς φαίνεται ότι δεν δικαιολογούνται. Οι ιατροδικαστές ερευνούν την μεγάλη φθορά στο ήπαρ του παιδιού, η οποία πιθανόν αποδόθηκε λανθασμένα σε ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα. Επιπλέον ούτε η περίπτωση ασφυκτικού θανάτου η οποία ακούγεται, θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια φθορά στο συκώτι.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν οι ενδείξεις για τοξική ουσία η οποία μπορεί να είχε δράσει για κάποιο χρονικό διάστημα στο ήπαρ της Μαλένας, πριν τελικά το παιδί αφήσει την τελευταία του πνοή.

Δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή για εκταφή του κοριτσιού (σ.σ. σύντομα θα μεταφερθεί στον τάφο της Τζωρτζίνας καθώς έχει περάσει η τριετία) προκειμένου να γίνει έρευνα σε τρίχες από τα μαλλιά της, όπου ενδέχεται να έχει παραμείνει κάποια ύποπτη ουσία. Μάλιστα, η εκταφή της σορού θα βοηθήσει στο να ληφθούν περισσότεροι ιστοί που θα ερευνηθούν ενδελεχώς.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This