Το ματωμένο πανάκι «δένει» τη δολοφονία της Ίριδας – Η κατάθεση «κλειδί» της ιατροδικαστού

«Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» ρώτησαν οι διασώστες

Must Read

Την ώρα που το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό με ανακοίνωσή του κατέρριψε το αφήγημα του συνηγόρου της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου περί χορήγησης κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα, όταν εκείνη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας είναι ραγδαίες.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ο χαμός της Ίριδας είναι βέβαιο ότι οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

ίριδα

Στον θάνατο του 6 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του από την θεία του Δήμητρα Πισπιρίγκου, θα ρίξει «φως» η κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το «κλειδί» βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της μικρής Ίριδας, για το οποίο η ιατροδικαστής θα δώσει δύο ενδεχόμενα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, υπήρχε μια πληγή στο εσωτερικό του στόματός του το βρέφος, μια μικρή γρατζουνιά.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο για το οποίο μπορεί να μιλήσει η ιατροδικαστής, η πληγή αυτή μπορεί να προκλήθηκε είτε από το πανάκι, είτε από το νύχι του ατόμου που έβαλε το πανάκι μέσα στο στόμα του μωρού. Δηλαδή, το πανάκι που βρέθηκε να έχει αίμα, σε συνδυασμό με την πληγή που υπήρχε στο στόμα της Ίριδας, φανερώνουν ότι κάποιος το προσπάθησε να του φράξει το στόμα, με αποτέλεσμα το μωρό να πεθάνει από ασφυξία.

Η δεύτερη περίπτωση είναι το αίμα που βρέθηκε στο πανάκι να προήλθε από τους πνεύμονες του βρέφους, όταν εκείνο υπέστη πνευμονικό οίδημα επειδή κάποιος του έφραξε τις αναπνευστικές οδούς, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο.

Πρόκειται για δύο σενάρια, τα οποία οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια, σε δολοφονία του 6 μηνών κοριτσιού.

Τι είδαν οι διασώστες μόλις μπήκαν στο σπίτι

Ήταν πρωινό Κυριακής, 21 Μαρτίου 2021 όταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά από προτροπή της αδερφής της πήγε να ξυπνήσει το μωρό και να το ετοιμάσει να πάνε βόλτα. Οι δύο γυναίκες είχαν περάσει το βράδυ μόνες τους στο σπίτι, καθώς όπως αποκαλύφθηκε, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε εγκαταλείψει την οικεία του στην οδό Μπιζανίου, μετά από προστριβές με τη σύζυγό του.

Η θεία του μωρού, εντόπισε την Ίριδα παγωμένη, χωρίς τις αισθήσεις της μέσα στην κούνια της και αμέσως ειδοποίησε την αδελφή της. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αντιφάσεις στα όσα πει οι ίδιες για την ακριβή ώρα που βρήκαν νεκρό το μωρό. Στις 11.37 το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση από την θεία του παιδιού και μέσα σε 7 λεπτά βρισκόταν στην οδό Μπιζανίου 27 με πλήρωμα και γιατρό.

Έξω από το σπίτι τους περίμενε ήδη η Δήμτρα Πισπιρίγκου η οποία τους οδήγησε στο εσωτερικό. Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες είδαν το μωρό στο δάπεδο και πάνω της τον πατέρα και την μητέρα που έκανε ΚΑΡΠΑ στο βρέφος.

Φανερά ταραγμένος, ο Μάνος του είπε: «Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί». Η Ρούλα αμέσως απομακρύνθηκε και συνέχισε να κλαίει, ενώ ταυτόχρονα φώναζε στη Τζωρτζίνα η οποία παρακολουθούσε παγωμένη, να απομακρυνθεί και να πάει στο δωμάτιό της. Οι διασώστες ακούμπησαν τα άκρα του μωρού και διαπίστωσαν ότι ήταν παγωμένα, ενώ τα χείλη του είχαν μελανιάσει.

«Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;»

Ο γιατρός ρώτησε: «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» με τον Μάνο να απαντάει «τώρα το είδαμε». Ο γιατρός έκανε ανάνηψη στο μωρό ωστόσο ήταν ήδη αργά καθώς εκείνο δεν ανέπνεε. Στη συνέχεια, ενημέρωσαν το Καραμανδάνειο να είναι σε ετοιμότητα και ξεκίνησε η μεταφορά του με ασθενοφόρο.

Ο πατέρας φώναζε «μην αργείτε», ενώ στη συνέχεια, μαζί με τη Ρούλα μπήκαν στο αυτοκίνητο και ακολούθησαν το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This