Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, τουλάχιστον μέχρι τέλος Μάη

Η χρήση της μάσκας συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός, με το μέτρο να αναμένεται να επανεξεταστεί στις 31 Μαΐου

Must Read

Το ανακοίνωσε επίσημα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα πως οι μάσκες εξακολουθούν να παραμένουν ως υποχρεωτικό μέτρο για την πρόσβασή μας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου, οπότε και το εν λόγω μέτρο θα επανεξεταστεί.

Όσον αφορά δε στο θέμα της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η κα Γκάγκα ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας πως επίσης παραμένει η σύσταση της χρήσης της σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή των ειδικών για κατάργηση του Covid Pass, προκειμένου κανείς να εισέλθει στη χώρα μας, καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τη μείωση των rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ.

Ειδικότερα, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε τα εξής: «Τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά, που σημαίνει ότι η πανδημία έχει μπει σε δρόμο αποδρομής. Ξεκινάμε μια κανονικότητα, ακολουθώντας και τις άλλες χώρες που σταματούν τα μέτρα. Εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες. Η Επιτροπή συστήνει μάσκες. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν πότε και πού μπορούμε να τις βγάλουμε. Μειώνονται τα rapid για εργαζόμενους και σταματούν για τους φοιτητές. Σταματούν τα self tests για τα παιδιά στα σχολεία. Τα κρούσματα στα παιδιά πέφτουν πάρα πολύ. Αυτό το τετραήμερο του Πάσχα μας βοήθησαν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δίνοντας αντιικές θεραπείες, γιατί δεν δούλευαν τα courier».

Σπάνια περιπλοκή η ηπατίτιδα στα παιδιά

Κατόπιν, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά, με τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, να σημειώνει από την πλευρά του, ότι, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν από τη Μεγάλη Βρετανία, πρόκειται για μια σπάνια περιπλοκή.

Η αναπληρώτρια υπουργός κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για το αν τα παιδιά τους θα βγουν έξω και θα παίξουν με άλλα παιδιά. Γι’ αυτό συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών των παιδιών, ειδικά πριν το φαγητό, και έλεγχο των ούρων τους, ώστε αν υπάρξει αλλαγή χρώματος να ενημερώνουν τον θεράποντα ιατρό. Όπως είπε έχουν δοθεί οδηγίες σε όλους τους παιδιάτρους και αν χρειαστεί οποιοδήποτε μέτρο, το Yπουργείο Υγείας που επιτηρεί το θέμα, μέσω του ΕΟΔΥ θα το λάβει -αν και η ίδια εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί.

Αναφορικά, τέλος, με την 4η ενισχυτική δόση, τόνισαν εξίσου ότι χρειάζεται να γίνει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπου η ανοσοποίηση μειώνεται όσο περνά ο χρόνος. «Όπως γίνεται και με τη γρίπη, είναι πιθανό να χρειαστεί ετήσια δόση του εμβολίου για ένα-δύο χρόνια», σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση για τα εμβόλια η κα Γκάγκα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This