Οι ειδικοί καταρρίπτουν του ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Η νέα ιστολογική εξέταση στη μικρή Ίριδα θα δώσει απαντήσεις

Must Read

Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου όπου περνά τον χρόνο της βλέποντας εκπομπές που αφορούν την ίδια, ενώ την ίδια ώρα οι ειδικοί καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της για την «ατυχηματική χορήγηση της κεταμίνης».

Η 33χρονη από την Πάτρα υποστηρίζει ότι δόθηκε από λάθος των γιατρών στην 9χρονη Τζωρτζίνα ωστόσο οι γιατροί που παρακολουθούσαν το παιδί αναφέρουν ξεκάθαρα ότι στο άτυχο κορίτσι είχε δοθεί μόνο μια φορά κεταμίνη στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα αρκετούς μήνες πριν φύγει από την ζωή. Η πλευρά Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι είχε δοθεί δύο φορές.

«Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα, υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας. Το φάρμακο κεταμίνη, υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη μονάδα Παίδων», ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι η δοσολογία που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ακίνδυνη. Στις τοξικολογικές όμως εξετάσεις βρέθηκε υπέρμετρη δόση κεταμίνης, πολλαπλάσια από την ανώτατη ανεκτή, κάτι που οδήγησε τελικά στον θάνατο της.

«Η υπολογιζόμενη δόση για να φθάσουμε αυτά τα επίπεδα στις τοξικολογικές είναι πάρα πολλές αμπούλες, η κεταμίνη τουλάχιστον στη μορφή που υπάρχει στα νοσοκομεία είναι μία αμπούλα των δύο ml me 50ml συγκέντρωση, συνεπώς για να φθάσει να χορηγηθεί τέτοια ποσότητα, θα πρέπει να έχουν σπάσει πάρα πολλές αμπούλες», δήλωσε στο Mega η αναισθησιολόγος Μαρία Μπούσουλα.

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο και ιατρικό λάθος να είχε γίνει, τέτοια ποσότητα δεν θα μπορούσε να είχε δοθεί στο παιδί.

«Aκόμα και ατυχηματικά να είχε δοθεί, η πρώτη θα σταματούσε εκεί, δεν θα χρειαζόταν πάνω από μισή αμπούλα ένα παιδί αυτού του βάρους για να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα».

Θέλει να στρέψει τις υποψίες αλλού

Στο μεταξύ, η 33χρονη κατηγορούμενη, μέσω του δικηγόρου της, θέλει να στρέψει τις υποψίες στους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να σώσουν την 9χρονη Τζωρτζίνα. Η Πισπιρίγκου προσπαθεί να αποδείξει ότι εφόσον υπήρχε κεταμίνη στις παιδιατρικές κλινικές, τότε γιατί να μην την χορήγησαν οι γιατροί στην κόρη της και όχι η ίδια;

Άλλωστε το εξειδικευμένο προσωπικό στις ΜΕΘ γνωρίζει ότι όσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, μπορούν να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες…

«Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να μην προκαλεί σε μικρές δόσεις υποξαιμία η καταστολή της αναπνοής αλλά χορηγώντας, όσο αυξάνεις τη δόση αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή», δήλωσε η κ. Μπούσουλα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού προσπαθεί να αποδείξει πως δεν έχει κάνει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά.

Η νέα ιστολογική εξέταση στη μικρή Ίριδα θα δώσει απαντήσεις

Όσον αφορά στη μικρή Ίριδα, η νέα ιστοπαθολογική εξέταση από τους έμπειρους ιατροδικαστές της Αθήνας, Καρακούκη και Καλόγρηα, αναμένεται να δώσει απαντήσεις και να ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του μωρού είναι εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, θα σταλούν από το πανεπιστημιακό εργαστήριο των Ιωαννίνων τα «πλακίδια» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 21 Μαρτίου 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Το πόρισμα των έμπειρων ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξει φως στις αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες καταιγιστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» οι ερευνητές της υπόθεσης θεωρούν ότι: «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της μικρής Ίριδας ήταν διαφορετικό. Προφανώς λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

Μάλιστα δεν αποκλείεται τα λάθη και οι παραλείψεις των Αρχών μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, σήμερα έναν χρόνο μετά, να ανοίξουν τον δρόμο για νέες διώξεις.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πλευρά της ζητά εκ νέου γονιδιακό έλεγχο παρά το γεγονός πως οι δύο προηγούμενοι δεν έδειξαν κληρονομικό ζήτημα.

Το νέο πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα αναμένεται να παραδοθεί στις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές στα τέλη Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: 

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: «Οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς κατέθεσαν εξώδικο σε βάρος του ζεύγους Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη»

Πάτρα: «Τρία χρόνια η Ρούλα δεν έχει έρθει στο νεκροταφείο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This