Δίκη γνωστού ντράμερ: Στο εδώλιο του Εφετείου για την αποπλάνηση της 6χρονης

Αύριο, Τετάρτη δικάζεται για αποπλάνηση 5 ακόμη ανηλίκων

Must Read

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ξανά σήμερα, Τρίτη 17/5, ο πρώην ντράμερ πασίγνωστου ελληνικού ροκ συγκροτήματος, Γιώργος Γιαννόπουλος. Τον βαραίνει πληθώρα κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών.

Ο σάτυρος… μουσικός!

Σήμερα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για αποπλάνηση 6χρονου κοριτσιού, ενώ αύριο Τετάρτη θα περάσει το κατώφλι της 14ης τακτικής ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Στο ανακριτικό γραφείο θα απολογηθεί για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων άλλων ανήλικων κοριτσιών.

Ο 71χρονος μουσικός πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, άσκησε όμως έφεση και έτσι δεν έχει εκτίσει την ποινή του. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 11 Απριλίου, όμως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε ζητήσει η διαδικασία να διακοπεί λόγω προσωπικού κωλύματος. Το αίτημά του είχε γίνει δεκτό από το δικαστήριο και έτσι αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει επί της ουσίας η εκδίκαση της υπόθεσης.

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μουσικός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού το 2011 σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Το κοριτσάκι παραθέριζε με τους γονείς του και σε γειτονικό σπίτι διέμενε ο μουσικός. Όλοι στη γειτονιά τον θεωρούσαν υπεράνω υποψίας και άφηναν τα παιδιά τους να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του. Όταν η μητέρα μιας άλλης ανήλικης αντιλήφθηκε το 2013 ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μεταξύ του μουσικού και μιας άλλης ανήλικης, το κοριτσάκι αποκάλυψε στους δικούς του τον εφιάλτη που είχε βιώσει στα χέρια του ντράμερ.

Αυτή η δίκη δεν είναι η μοναδική εμπλοκή του μουσικού με τη δικαιοσύνη, καθώς πρόσφατα ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα πέντε γυναικών την περίοδο 2007 – 2013, όταν αυτές ήταν ανήλικες.

Σοκάρουν οι περιγραφές των καταγγελλουσών

Οι καταγγέλλουσες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας είχαν περιγράψει τις σεξουαλικές επιθέσεις που όπως λένε δέχθηκαν από τον μουσικό. Μία κοπέλα φέρεται να έχει πει στις αρχές: «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο Γ. και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω». Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται: «Τον μηνυόμενο η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…) Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…) η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη γνωστού ντράμερ: Στο εδώλιο του Εφετείου για την αποπλάνηση της 6χρονης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This