Σάλος με το γαϊδουράκι που μεταφέρει ψυγείο στην Ύδρα! «Είναι μουλάρι» λέει ο δήμαρχος

Must Read

Μια φωτογραφία με ένα γαϊδουράκι που μεταφέρει στις πλάτες του ένα ψυγείο στην Ύδρα κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται λόγος για εικόνες ντροπής, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδοκίμασαν την παράδοση του νησιού με τα τετράποδα.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για παραπληροφόρηση και «παιχνίδια» ορισμένων που θέλουν να αποδυναμώσουν το νησί, το οποίο αποτελεί έναν από τους top τουριστικούς προορισμούς.
«Στην Υδρα, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων, γεγονός που σε συνδυασμό με τον αμφιθεατρικό χαρακτήρα καθιστά εδώ και αιώνες επιβεβλημένη τη χρησιμοποίηση ζώων εργασίας. Ζώα και άνθρωποι ζουν αρμονικά. Οι ντόπιοι τα έχουν σαν παιδιά τους, είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους» δήλωσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Ομως, θα ήθελα να πω προς όλους τους “φιλόζωους”, που προκάλεσαν ή έγραψαν χωρίς καμία επιφύλαξη ή έρευνα, ότι το ζώο στη φωτογραφία είναι… μουλάρι! Με βάση κτηνιατρικές διατάξεις, τα μουλάρια μπορούν να σηκώσουν φορτίο ως 100 κιλά, ενώ το ψυγείο δεν ξεπερνούσε τα 70. Κανείς δεν θα τολμούσε να κακομεταχειριστεί ένα ζωάκι, αφενός γιατί είναι στη φύση του νησιού να τα αγαπάμε και αφετέρου γιατί την επόμενη ημέρα δεν θα μπορούσε να δουλέψει χωρίς αυτό αν το είχε βλάψει».

Τέλος, ο κ. Κουκουδάκης έκανε σαφές πως, αν υπήρχε κάτι μεμπτό, θα ήταν ο πρώτος που θα είχε αποδώσει ευθύνες. «Ας σταματήσουν κάποιοι να δημιουργούν εντυπώσεις» συνέστησε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εικόνα ενός ζώου να σηκώνει στις πλάτες του τόσο μεγάλα φορτία δεν προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This