Αδιάκοπη υπογεννητικότητα: «Λουκέτο» σε 31 σχολικές μονάδες στην Πελοπόννησο

Δεν θα ανοίξουν 11 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία

Must Read

Λουκέτο στα ελληνικά σχολεία βάζει η υπογεννητικότητα. Δημοτικά, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, καθώς δεν υπάρχουν παιδιά για να γεμίσουν τις τάξεις. Το φαινόμενο της αναστολής ή κατάργησης λειτουργίας σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, αφού την τελευταία δεκαετία έχουν κλείσει ή συγχωνευτεί χιλιάδες νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Σε αναστολή λειτουργίας δεκάδες σχολεία και στην Πελοπόννησο λόγω μηδενικών εγγραφών ή έλλειψη μαθητικού δυναμικού. Συνολικά 31 δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναστέλλουν τη λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2022 – 2023 έπειτα από απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Στη λήψη της απόφασης αυτής συνετέλεσαν παράγοντες με κυριότερους τις μηδενικές εγγραφές και την έλλειψη μαθητικού δυναμικού σε 20 Νηπιαγωγεία:

Αρκαδία 6
Κορινθία 5
Λακωνία 6
Μεσσηνίας

Αλλά και 11 Δημοτικά Σχολεία:

Αργολίδα 1
Αρκαδία 3
Κορινθία 2
Λακωνία 3
Μεσσηνία 2

«Είναι μια δραματική κατάσταση, δυστυχώς τα σχολεία κλείνουν γιατί δεν έχουν παιδιά», όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This