Σοβαρός κίνδυνος ολοκληρωτικού αφανισμού των μουριών στην Αθήνα

Νέα Ανακοίνωση του Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και του Τομεάρχη, Γιώργου Αποστολόπουλου για τον άμεσο κίνδυνο αφανισμού χιλιάδων μουριών στην Αθήνα.

Must Read

Μερικές φορές μία περιβαλλοντική καταστροφή μπορεί να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και να μη γίνεται άμεσα αντιληπτή.

Οι μουριές, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ελληνικής χλωρίδας και των αστικών κέντρων που μόνο στο Δήμο Αθηναίων αριθμούν περίπου 25.000 δέντρα εξοντώνονται μαζικά. Αρκεί μία γρήγορη ματιά σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να γίνει ορατό το πρόβλημα, καθώς η ξήρανση ακόμα και ενός κλαδιού σηματοδοτεί το σύντομο θάνατο του δέντρου.

Η αιτία είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, μία «ασθένεια» που οφείλεται στο ξενικό έντομο Xylotrechus chinensis. Ωστόσο παρά τις έγκαιρες εκκλήσεις μας σε Αυτοδιοικητικό επίπεδο για τη χρήση σκευασμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.
Με αφορμή τις μουριές μάλιστα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για ανάλογο πλήγμα από μύκητες στα πλατάνια και στις λεύκες αλλά και από βακτήριο στα ελαιόδεντρα που ήδη πλήττει την Ιταλία και πιθανή έλευσή του θα είναι ολέθρια.
Παρακινούμε κάθε ευαίσθητο πολίτη να παρατηρήσει την περιβαλλοντική τραγωδία στους δρόμους της Πρωτεύουσας και να αφυπνιστεί. Αυτό δηλαδή που έπρεπε να είχαν κάνει εγκαίρως τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This