Υπό… αμφισβήτηση ο Θεόδωρος Λύτρας για τους θανάτους εντός και εκτός ΜΕΘ!

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση βασιζόμενη στις... επιστημονικές θέσεις Κοττανίδου, Μαγιορκίνη, αλλά και άλλων καθηγητών. Μετωπική Πολάκη-Πλεύρη, με τον πρώτο να αποκαλεί τον δεύτερο «βαρκάρη του Αχέροντα»

Must Read

Με καζάνι που βράζει μοιάζουν ο πολιτικός και ο ιατρικός κόσμος, δύο μέρες μετά τη δημοσίευση της μελέτης Λύτρα για τη θνησιμότητα εντός και εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ, μετά το αρχικό σοκ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως περνά στην αντεπίθεση, βασιζόμενη στις… επιστημονικές θέσεις της Αναστασίας Κοττανίδου, του Γκίκα Μαγιορκίνη, αλλά και άλλων καθηγητών που ανά διαστήματα έχουν στηρίξει τις θέσεις της στα ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας.

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη μελέτη Λύτρα και τα συνταρακτικά ευρήματά της προκάλεσε χθες τη σφοδρή αντιπαράθεση εντός του Κοινοβουλίου, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για διάπραξη εγκληματικών λαθών στη διαχείριση της πανδημίας. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε ήταν η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Θάνο Πλεύρη, τον οποίο χαρακτήρισε… «βαρκάρη του Αχέροντα», χρεώνοντας με αυτόν τον τρόπο στον υπουργό Υγείας την εκατόμβη νεκρών που είχαμε τον προηγούμενο χρόνο!

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «άδειασε» τη μελέτη Λύτρα, επικαλούμενος την απουσία Τσιόδρα αλλά και το «σέρβις» της καθηγήτριας Κοττανίδου. «Το γεγονός ότι ο κ. Τσιόδρας δεν υπογράφει τη συγκεκριμένη μελέτη είναι αυταπόδεικτο γεγονός» είπε με νόημα ο κ. Οικονόμου. Μάλιστα, παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν ξέρει» τι λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη συνέχεια υποστήριξε πως κατάλληλοι για να σχολιάσουν είναι οι καθηγητές, επικαλούμενος προφανώς τις απαξιωτικές αναφορές Μαγιορκίνη και Κοττανίδου, που κατέχουν παράλληλα και κυβερνητικές θέσεις.

Την ίδια ώρα, μετά το κρεσέντο απαξιωτικών αναφορών προς το πρόσωπό του, ο κ. Λύτρας αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να απαντήσει με καυστικό τρόπο στον Γκίκα Μαγιορκίνη, υποδεικνύοντάς του τον τρόπο που ένας επιστήμονας οφείλει να απαντά σε μια επιστημονική έρευνα. «Αυτό που δεν πρόκειται να κάνω είναι να παρακολουθώ και να απαντώ σε κριτική στα social ή στις τηλεοράσεις. Γι’ αυτό και έχω αρνηθεί όλες τις κρούσεις που μου έγιναν, που ομολογουμένως, τουλάχιστον από τηλεόραση, μόνο δύο κανάλια με ενόχλησαν» ανέφερε ο κ. Λύτρας στη δεύτερη απάντησή του προς τον κ. Μαγιορκίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μελέτη Λύτρα υπερασπίζεται η συντριπτική πλειονότητα των επιστημόνων και των γιατρών του πεδίου. Ενδεικτικές του κλίματος είναι η χθεσινή παρέμβαση του μέλους της επιτροπής Τάκη Παναγιωτόπουλου, που υπερασπίστηκε τη μελέτη, η δημοσίευση του καθηγητή Γρηγόρη Γεροτζιάφα, αλλά και οι μαρτυρίες των γιατρών του πεδίου που υποστηρίζουν ότι η μελέτη Λύτρα αποτυπώνει την πραγματικότητα στις ΜΕΘ. Τα νέα στοιχεία-σοκ από τη μελέτη, την οποία δημοσίευσε ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας, για τους θανάτους νοσηλευομένων εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ποσοστό 98% εκθέτουν όχι μόνο την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό, αλλά και τη Δικαιοσύνη, που αρχειοθέτησε δικογραφίες για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και τους θανάτους ασθενών από κορωνοϊό.

Διαβάστε ακόμα:

Κόλαφος κατά της Κυβέρνησης ο καθηγητής Γεροτζιάφας: «Η μελέτη Λύτρα αποδεικνύει το αυτονόητο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This