Κατέρρευσε στοά στα Μεταλλεία Φωκίδας – Ένας νεκρός και 2 εγκλωβισμένοι

Τραγωδία στα Μεταλλεία Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ

Must Read

Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι είναι το αποτέλεσμα της πτώσης του βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη στη Φωκίδα, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – ‘Αμφισσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πρόκειται για την στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας νεκρός και άλλοι δύο είναι οι εγκλωβισμένοι και μάλιστα σε ότι αφορά το νεκρό πρόκειται για 45χρονο που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αυτή την στιγμή εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά ενώ έχουν ενημερωθεί από τους εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι ότι είναι καλά στην υγεία τους.

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!» σημειώνει στην ανακοίνωση του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This