10 χρόνια στον 32χρονο που νόμιζε ότι η μητέρα του είχε «κυριευτεί» από «ερπετοειδή» και την σκότωσε!

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Must Read

Ήταν το μεσημέρι της 27ης Μαρτίου 2020 όταν μια μάνα στη Λάρισα δέχτηκε άγρια επίθεση από τον ίδιο της τον γιο, που της προκάλεσε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα η 55χρονη να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και κατέληξε μετά από λίγες ημέρες.

Ο τότε 30χρονος γιος μετά την επίθεση, πήρε τηλέφωνο στην αδερφή του να ειδοποιήσει τον πατέρα τους να πάει στο σπίτι που έμενε με τη μητέρα του γιατί εκείνη δεν ήταν καλά. Βεβαίως αποδείχτηκε το τι είχε συμβεί, και ο γιος συνελήφθη και κρατούνταν στο ψυχιατρικό ίδρυμα των φυλακών Κορυδαλλού με πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Την Τετάρτη ο 32χρονος πλέον κάθισε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως κατέθεσε ο πατέρας, όταν έφτασε στο σπίτι βρήκε την πρώην γυναίκα του στο πάτωμα και δίπλα της φωτογραφίες, ένα αναμμένο καντήλι και τρόφιμα. Τόσο ο πατέρας όσο και η αδερφή του κατηγορούμενου κατέθεσαν πως ο 32χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, είχε εισαχθεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

«Ήθελα να τη συνεφέρω από αυτό που την είχε κυριεύσει»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε αρχικά συγνώμη από την οικογένειά του και κυρίως από την αδερφή του και περιέγραψε δύσκολα παιδικά χρόνια, ξυλοδαρμούς της μητέρας του και του ίδιου από τον πατέρα του και ανέφερε ότι άρχισε τα ναρκωτικά στα 15 του, όταν πήραν διαζύγιο οι γονείς του.

Το γεγονός ότι ήθελε να διακόψει την φαρμακευτική του αγωγή ήταν και η αιτία του άγριου τσακωμού με τη μητέρα του.

Όπως κατέθεσε ο 32χρονος, άκουσε τη μητέρα του να μιλάει με τον γιατρό για να του αυξήσουν τα φάρμακα: «Εκείνη τη στιγμή είδα το φλας από το κινητό και αιφνιδιάστηκα σαν κάποιος να μου δίνει σήμα», είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε πως ο εγκλεισμός στην πρώτη καραντίνα τον έκανε να ψάχνει στο διαδίκτυο και πληροφορίες όπως «μασόνοι», «ερπετόμορφοι» και «θεωρίες συνομωσίας» έρχονταν συνεχώς μπροστά του.

«Είχα πολλές πληροφορίες και όταν είσαι άυπνος τα νιώθεις έντονα. Τρόμαξα για τα ερπετοειδή που διάβαζα και νόμιζα ότι κάτι τέτοιο είχε κυριεύσει τη μητέρα μου. Έτσι όπως ήμουν ταραγμένος την κλώτσησα στο κεφάλι θέλοντας να τη συνεφέρω από αυτό που την είχε κυριεύσει. Σαν να ήθελα να βγάλω το κακό από μέσα της. Δεν ήξερα τι να πιστέψω»!

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι έσπρωξε την μητέρα του και την κλώτσησε δύο φορές στο κεφάλι: «Πιστεύω στο Θεό. Είχα ακούσει ότι γίνονται θαύματα, γι’ αυτό κατέβασα το καντηλάκι και ότι άλλο είχε στο τραπέζι, μήπως τη βοηθήσει. Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Αν ήθελα να τη σκοτώσω θα έπαιρνα ένα μαχαίρι. Όταν ήμουν στη Μύκονο, με τη μητέρα μου μιλούσαμε συνέχεια. Όταν γύρισα, βγαίναμε συνέχεια έξω».

Το δικαστήριο τελικά ομόφωνα κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και την κράτηση του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού για τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This