ΔΣΑ για βιασμό 12χρονης: Επείγουσα πειθαρχική έρευνα για τυχόν παραπτώματα δικηγόρων

Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας

Must Read

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας διέταξε επείγουσα πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, θέτοντας στο «στόχαστρό» του έξι συγκεκριμένους δικηγόρους.

Ειδικότερα, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου, «με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα».

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων και της παραβίασης δικαστικού απορρήτου για την υπόθεση της ανήλικης. Στόχος να διακριβωθεί εάν τα παραπάνω αδικήματα έχουν τελεστεί με τη διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού, όπως ειπώθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Με βάση την παραγγελία, εάν διαπιστωθεί ότι έχει διακινηθεί τέτοιο υλικό, θα διερευνηθεί ποια είναι τα πρόσωπα που το διακίνησαν, ώστε να διωχθούν ποινικά.

«Λυπάμαι που η υπόθεση έχει γίνει ριάλιτι»

Στην εκπομπή Live News μίλησε σήμερα η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υπερπροβολή της πολύκροτης υπόθεσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως τόνισε η κα Ταραχοπούλου, «αυτά που άκουσα ότι συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, δεν συμπεριλαμβάνονται. Δεν μπορώ να σας δώσω καμία απάντηση για την υπόθεση που δεν είναι στο κατηγορητήριο. Λυπάμαι για το ότι η δικογραφία έχει γίνει φύλλο και φτερό στις εκπομπές και στους δημοσιογράφους. Λυπάμαι για το ότι δε λαμβάνει κανείς υπόψιν ότι υπάρχουν 8 παιδιά που τραυματίζονται από όλα αυτά και λυπάμαι που λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν».

«Η μητέρα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και θα αποφασιστεί αν είναι αθώα ή ένοχη. Η υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα, έχει καταντήσει την υπόθεση ριάλιτι. Θεωρώ ότι η προβολή της υπόθεσης έχει ξεφύγει από το επιτρεπτό μέτρο και αυτό είναι προς βλάβη των παιδιών. Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει παρέμβει το ΕΣΡ», πρόσθεσε η δικηγόρος της 37χρονης.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This