Λευτέρης Οικονόμου: «Υπό διερεύνηση η σχέση του Μίχου με την Αστυνομία»

«Η ΕΛ.ΑΣ. έχει και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία κάνει την αυτοκάθαρσή της από μόνη της...»

Must Read

Για την εμπλοκή αστυνομικού στην φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού με τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης από τον Ηλία Μίχο, μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Εν μέσω συνεχών ραγδαίων αποκαλύψεων, αλλά και την τυχόν σχέση του 53χρονου παιδεραστή και μαστροπού με την αστυνομία, ο κ.Οικονόμου επεσήμανε πως όλα αυτά είναι υπό διερεύνηση.

Είπε αρχικά για την εμπλοκή του αστυνομικού, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα:

«Η αστυνομία το έμαθε σήμερα, διότι όπως γνωρίζετε, η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια του όλου υλικού που έχει κατασχεθεί από πλευράς ηλεκτρονικών μέσων, συνεχίζεται συστηματικά και μεθοδικά, και κάθε τι που ανακαλύπτεται σαφώς στη συνέχεια ερευνάται. Μόλις λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει αστυνομικός, ο οποίος σε πρώτη φάση φαίνεται ότι επικοινωνεί με την ανήλικη, αμέσως έχει ενημερωθεί η αρμόδια ανακρίτρια, διότι όπως γνωρίζετε η υπόθεση είναι στην κύρια ανάκριση και παράλληλα με εντολή του υπουργού κινήθηκαν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθεί και πειθαρχικά η υπόθεση άμεσα».




Σε ερώτηση για το αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν στη λίστα των 213 παιδεραστών που ήθελαν να «επικοινωνήσουν» με τη 12χρονη, ο υφυπουργός απάντησε:

«Μιλάμε για λίστα 213, την οποία ουσιαστικά ακόμα δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει ένας κατάλογος περίπου στα άτομα αυτά που λέτε, αλλά αυτό δεν έχει διερευνηθεί ακόμη. Δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και δεν γνωρίζουμε πόσα από τα πρόσωπα που αναφέρονται εκεί είναι υπαρκτά ή πόσα είναι με ψευδή στοιχεία. Υπάρχει συνομιλία, αντιλαμβάνεστε ότι είναι και υλικό προανακριτικό και δεν μπορώ να υπεισέλθω σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε σε πρώτη φάση προκύπτει επικοινωνία του αστυνομικού με την ανήλικη. Απομένει όμως από εδώ και πέρα να χυθεί άπλετο φως μέσα από την προανακριτική. Γίνεται μία πολύ επαγγελματική συστηματική δουλειά με τη σοβαρότητα που η όλη υπόθεση αυτή επιβάλλει. Η υπόθεση είναι στην κύρια ανάκριση».

Όσο για το αν υπάρχει κύκλωμα παιδεραστών πίσω από αυτή την υπόθεση, ο Λευτέρης Οικονόμου ήταν  επιφυλακτικός και επεσήμανε:

«Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για οργανωμένο κύκλωμα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Υπάρχει η απόδοση των κατηγοριών στα άτομα τα οποία μιλάμε. Νομίζω ότι θα πρέπει πραγματικά, επειδή είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πράξη, αφού αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, να ενεργούμε με τη σοβαρότητα που χρειάζεται προκειμένου τα στοιχεία τα οποία συλλέγονται και τα οποία προσφέρονται στη Δικαιοσύνη και θα υποστούν και τη βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας να είναι τέτοια που πραγματικά να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει»

«Υπό διερεύνηση η σχέση του Μίχου με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία»

Για τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ειδικά μετά τη φωτογραφία του Ηλία Μίχου με τον πρώην διοικητή του ΑΤ Κολωνού, ότι ο 53χρονος είχε επαφές με το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και για το αν έχουν διερευνηθεί αυτές οι πληροφορίες, τόνισε:

«Όλα διερευνώνται. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια διαπίστωση η οποία να είναι ποινικού χαρακτήρα. Εάν προκύψει ο,τιδήποτε που θα σηματοδοτήσει είτε πειθαρχικές είτε ποινικές ευθύνες, να είστε απόλυτα βέβαιος ότι και εσείς και οι τηλεθεατές μας ότι αυτές θα αποδοθούν τάχιστα. Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία έχει και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία κάνει την αυτοκάθαρση της από μόνη της, κινείται γρήγορα και το τελευταίο διάστημα έχουν αποταθεί κάποιοι αστυνομικοί. Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, είναι λίγοι. Και σε ένα βαθμό είναι και εύλογο, διότι εμείς στην καθημερινότητα και από την επαφή του πολίτη βιώνουμε πραγματικά ότι ο πολίτης στη δύσκολη στιγμή, στην ανάγκη του, εκεί που χρειάζεται τη βοήθεια πραγματικά, με εμπιστοσύνη, προσφεύγει στην ΕΛΑΣ. Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας με αυτοθυσία πολλές φορές, θα έλεγα και με υπερβάλλοντα ζήλο, και με αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος, είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Υπάρχουν όμως αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές. Βιώνουμε πραγματικά θα έλεγα, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές που άπτονται και πειθαρχικού χαρακτήρα, πολύ δε περισσότερο ποινικού και κινούνται ταχύτατα οι διαδικασίες προκειμένου αυτοί να τεθούν εκτός. Δεν έχουμε στοιχεία ότι κάποιος συνειδητά κατατάσσεται στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να καλύψει μια εγκληματική δραστηριότητα. Αλλά είναι βέβαιον όμως ότι και εκείνος που το σκέφτεται δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος στην ΕΛΑΣ».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This