Εξηγήσεις για αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία 30 εκατ. ευρώ καλείται να δώσει η Μαρία Καρρά

Δεν υπέβαλε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 2017 έως το 2022 - Διαπιστώθηκαν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες το 2012-2016

Must Read

Εξηγήσεις για περιουσιακά στοιχεία που δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν ανακριβώς καλείται να δώσει στην Εισαγγελία η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, η οποία ελέγχεται για οικονομικά δεδομένα που συνολικά φθάνουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Η δημοσιογράφος κ. Καρρά, καλείται σε ανωμοτί κατάθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που την ελέγχει για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) για το διάστημα που περιλαμβάνει τα οικονομικά έτη από το 2012 έως το 2016. Καλείται επίσης η κ. Καρρά σε εξηγήσεις και για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα της μη υποβολής πόθεν έσχες, με το διάστημα που ελέγχεται να αφορά την τελευταία 5ετία.

Η έρευνα για την χήρα του εκδότη ξεκίνησε στην Εισαγγελία πρωτοδικών μετά την διαβίβαση του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για τη Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων Χαράλαμπου Βουτλιώτη, στο οποίο φαίνεται να αναφέρεται ότι η υπό διερεύνηση δημοσιογράφος απέκρυπτε οικονομικά στοιχεία που για κάθε έτος υπολογίζονται σε 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εκτίμηση των στοιχείων αυτών, η κ. Καρρά δεν δήλωνε είτε καταθέσεις σε ατομικούς της λογαριασμούς, είτε σε κοινούς με τον αποβιώσαντα εκδότη είτε δεν δήλωνε νεοαποκτηθέντα ακίνητα. Η εκτίμηση της Αρχής είναι ότι η δημοσιογράφος ενδέχεται κατά την τελευταία 10ετία να απέκρυψε το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κ. Καρρά θα δώσει τις εξηγήσεις που της ζητούνται αφού λάβει προθεσμία από τον Πταισματοδίκη, ο οποίος κατ’ εντολή της Εισαγγελίας την καλεί ενώπιον του, ώστε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να αντιτάξει στις αιτιάσεις των αρχών, τη δική της θέση έναντι των οικονομικών στοιχείων που τέθηκαν υπό διερεύνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This