Θεσσαλονίκη: Μουσική… διαμαρτυρία ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων σε σχολεία

Γονείς και εκπαιδευτικοί προειδοποιούν και με ένδικα μέσα

Must Read

Πήραν τα μουσικά τους όργανα και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις συμπτύξεις τμημάτων στο σχολείο τους, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και οι συμμαθητές τους από το 27ο ΓΕΛ.

Ειδικότερα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 27ου ΓΕΛ πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την απόφαση για συμπτύξεις τμημάτων, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση που διοργανώνουν, ενώ χθες Τετάρτη και προχθές Τρίτη τα δύο σχολεία πραγματοποίησαν και κατάληψη, εξαντλώντας νωρίτερα κάθε περιθώριο διαλόγου και επισημαίνοντας δεν έχουν πάρει από κανέναν υπεύθυνο, μέχρι στιγμής, απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν θέσει. Μάλιστα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν και με ένδικα μέσα, καθώς τονίζουν ότι προκύπτουν θέματα παραβίασης διατάξεων που αφορούν την πυρασφάλεια, καθώς 27, 28 ή και παραπάνω μαθητές είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες.

Στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης που είχαν προαναγγείλει, διαπίστωσαν πως η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δεν βρισκόταν στην υπηρεσία, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι η ίδια προτίμησε να μην τους συναντήσει, για να μην απαντήσει στα ερωτήματα που μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, θέτουν. Πάραυτα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου φώναξαν και τραγούδησαν, ζητώντας την αναστολή της απόφασης για τις συμπτύξεις.

«Θα υπάρξει και νέα κινητοποίηση»

Μιλώντας στο grtimes.gr, ο πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Μανώλης Αρίδας, προανήγγειλε και νέα κινητοποίηση για το θέμα τις επόμενες μέρες. Όπως είπε, η «διευθύντρια δεν είχε το σθένος να αντιμετωπίσει» ούτε τους μαθητές, ούτε τους εκπαιδευτικούς, ούτε τους γονείς, για να απαντήσει για τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε με τις δικές της αποφάσεις.

Ο κ. Αρίδας μάλιστα άφησε και αιχμές για τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει στη μείωση των τμημάτων και στη δραματική αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. «Θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ενώ με αποφάσεις της, τις οποίες έχουμε καταγγείλει, είναι η πρώτη που διασπαθίζει με πλήρως αδιαφανή τρόπο το δημόσιο χρήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

*πηγή φωτο/βίντεο: grtimes.gr 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This