«Τσουνάμι» καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου – Τι απαντά ο πατήρ Αντώνιος

Επιμένει ότι οι καταγγελίες θα πέσουν στο κενό

Must Read

Την ώρα που οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές, ο πατήρ Αντώνιος τοποθετείται εκ νέου επί του θέματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τον Alpha, το περιβάλλον του ιερέα δεν μπαίνει σε κατά περίπτωση διάψευση των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά εμφανίζεται κάθετα αρνητικό στις καταγγελίες συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Άγιος… Νώε: Ο πατέρας Αντώνιος έφτιαξε τον εαυτό του σε αγιογραφίες – Και η παπαδιά με βιβλική μορφή

Ο ιερέας τους μεταφέρει πως όλα είναι ψέματα, με τον περιβάλλον του να χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να χαρακτηρίσει την υπόθεση: «κακή κατασκευή σεναρίων».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, προτού ακόμη καταπέσει ένα σενάριο, υπάρχει ένα καινούριο που θα καταρριφθεί την επόμενη ημέρα. Ίσως αυτό, δε, να σχετίζεται και με τις «εκπλήξεις» για τις οποίες έχει προϊδεάσει ο πατήρ Αντώνιος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, όλα είναι ψέματα. «Ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα» αφήνουν να διαρρεύσει.

Ουσιαστικά, ο ιερέας επιμένει στη θέση του ότι οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες θα πέσουν στο κενό καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη ιστορία.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει η μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου της δομής – Τι κατήγγειλε πατέρας άλλου παιδιού




Το παιδί μου τράβηξε τα πάνδεινα

Η μητέρα του 19χρονου, πρώην τρόφιμου της «Κιβωτού» που έκανε την αρχική καταγγελία αποφασίσε να λύσει τη σιωπή της. Μίλησε για τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του παιδιού της και στέκεται στο πλευρό του λέγοντας πως ο γιος της λέει την αλήθεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η μητέρα του 19χρονου, επισημαίνει ότι ήθελε να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα Αντώνιο για εξηγήσεις, αλλά το παιδί της, δεν την άφηνε επειδή φοβόταν, ενώ παράλληλα καταλογίζει ευθύνες και στην πρεσβυτέρα, που όπως λέει γνώριζε τα πάντα.

«Το σπίτι πάνω στην Κιβωτό είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει πρωϊνό, του πατέρα, στις 7 το πρωί. Η γυναίκα του δεν ήταν υποψιασμένη; Τι ήταν το δουλάκι του ο γιος μου; Tου έλεγα: Γιατί του πας πρωινό παιδί μου;» καταγγέλλει.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως από την αρχή ήθελε να επέμβει, αλλά ο γιός της δεν την άφηνε. «Θα τον πάρω τηλέφωνο, θα γίνει της… Δεν με άφηνε. Έλεγε “μαμά, σε παρακαλώ μην”. Το παιδί δεν ξέρετε τι έχει τραβήξει. Ένα είναι το σίγουρο και θα αποδειχθεί. Ότι τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα».

Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος μητέρας 8χρονου που κακοποιήθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου»: «Είχε γίνει καταγγελία από την άνοιξη»

Ανοίγουν τα στόματα

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής στον φάκελο της εισαγγελικής έρευνας, εκτός από την κατάθεση του 19χρονου που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, βρίσκονται και καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά, οι οποίες μιλούν για τρεις ακόμα περιπτώσεις ανηλίκων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Οι αρχές από την πλευρά τους προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να μιλήσουν.




Τι λέει πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού

Πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού, μίλησε στην ΕΡΤ για όσα είδε στον χώρο του ιδρύματος, στο διάστημα των 20 ημερών που βρέθηκε εκεί.

«Από την πρώτη εβδομάδα διαπίστωσα ότι όλα όσα λέγονται σήμερα είναι αλήθεια. Αυστηρές τιμωρίες, καμία οργάνωση, άνθρωποι που ήταν προϊστάμενοι χωρίς καμία ειδίκευση, τους ονομάζανε παιδαγωγούς και ήταν 19χρονα. Υποπτεύθηκα κακοποιήσεις, για σωματικές κακοποιήσεις δεν το συζητάω, συνέβαινε και μεταξύ των παιδιών και από παιδαγωγούς, γιατί δεν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό, δεν ασχολούταν κανείς με τα παιδιά και γίνονταν αγρίμια» είπε χαρακτηριστικά.




Νούμερα που… ζαλίζουν

Κόβουν την ανάσα τα οικονομικά της «Κιβωτού», όπως προκύπτουν από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ακίνητη περιουσία της ΜΚΟ εκτοξεύτηκε μέσα σε 9 χρόνια, με τις αγορές να διαδέχονται η μία την άλλη. Την ίδια περίοδο τα χρήματα από δωρεές και επιδοτήσεις έφτασαν τα 85.000.000 ευρώ. Από κόσκινο περνά η οικονομική αστυνομία και οι ορκωτοί λογιστές την αμύθητη περιουσία αλλά και τα ακίνητα της οργάνωσης που διαχειριζόταν το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο. Εξετάζεται η ακίνητη περιουσία τόσο της Οργάνωσης όσο και του πρώην ΔΣ.

Οι έρευνες περιλαμβάνουν έλεγχο βιβλίων εσόδων – εξόδων, δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις για ροή μαύρου χρήματος και σκιώδεις οικονομικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πριν εννέα χρόνια, το 2013, η ακίνητη περιουσία της οργάνωσης, υπολογιζόταν στα 6 εκ. ευρώ. Σήμερα, μετά από νέες δωρεές αλλά και την αξιοποίηση των ακινήτων, η αξία εκτοξεύθηκε στα 21 εκ. ευρώ, οικονομική διαχείριση που θα ζήλευε και ο καλύτερος σύμβουλος real estate.

273 ακίνητα σε ολόκληρη την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, δέος προκαλεί, ο αριθμός των ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου», αφού διαθέτει 273 σε ολόκληρη την Ελλάδα! Άλλα από δωρεές και άλλα από αγορές, ενώ κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι.

Εντύπωση προκαλεί ότι στη Χίο ο δήμος είχε παραχωρήσει κτίριο στην Κιβωτό με μοναδική προϋπόθεση να καλύπτονται οι δανειακές υποχρεώσεις του ακινήτου. Την ίδια ώρα στο νησί, η Κιβωτός έχει αγοράσει ακίνητο 2.372 τ.μ., αξίας 400.000 ευρώ. Ζητούσαν δωρεές, αγόραζαν ακίνητα, αλλά δεν πλήρωναν τις δόσεις για τις εγκαταστάσεις που τους είχαν παραχωρηθεί.

Η τεράστια ακίνητη περιουσία της οργάνωσης ξεκινάει από τον Κολωνό και επεκτείνεται σε ολόκληρη την Αττική: Γλυφάδα, Ηλιούπολη,  Παγκράτι, Αγία Παρασκευή, Άνοιξη, Πεύκη, Νέα Ιωνία, Ζεφύρι, Πετρούπολη, Νίκαια βρίσκονται μερικά από τα ακίνητα της οργάνωσης.

Από το 2010 τα έσοδα της οργάνωσης, από δωρεές, φιλανθρωπίες και επιδοτήσεις ξεπερνούν τα 85 εκ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια τα έσοδα φθάνουν τα 5 εκ. ευρώ το χρόνο, με πλεόνασμα μισό με ένα εκατ. ευρώ, ενώ στην εφορία δηλωνόταν ποσό που δεν ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ.

Ερωτήματα προκαλούν πεταμένα ρούχα κοντά στη δομή Πωγωνιανής

Ερωτηματικά προκαλούν οι εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, που φέρεται να προέρχονται από δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου. Η ΕΡΤ πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρχαν ρούχα για τα παιδιά της Κιβωτού και στο πρώτο σημείο εντόπισε σακούλες με ρούχα.

Στη συνέχεια, στην είσοδο του χωριού Πωγωνιανή και σε λάκκο βρέθηκαν μαζί με άλλα σκουπίδια και πεταμένα παιδικά ρούχα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες είχε καταγγελθεί αρμοδίως ότι η δομή πετούσε τα ρούχα που δεν δέχονταν στο ποτάμι μαζί με τις κρεμαστές.




Σαρωτικοί έλεγχοι στις δομές

Την ίδια ώρα, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στις δομές της Κιβωτού μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών, αλλά και για τον πολυέξοδο τρόπο ζωής του επικεφαλής της ΜΚΟ πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του. Οι Αρχές εστιάζουν την έρευνα τους στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε όλη την Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε ό,τι έγγραφα εντοπίζουν που έχουν να κάνουν με τα λογιστικά της οργάνωσης, αλλά και τις υιοθεσίες παιδιών που διέμεναν εντός των δομών.




Στην Πωγωγιανή Ιωαννίνων, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσαν μεγάλο όγκο υλικού, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών της οικονομικής αστυνομίας βρίσκονται 15 στελέχη της «Κιβωτού».

Στο μεταξύ, τρίτη έρευνα διέταξε νωρίτερα η Εισαγγελία του Βόλου με αφορμή τις καταγγελίες για την εκεί δομή, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται 15 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από δώδεκα μάρτυρες. Πρόκειται για παιδιά που φιλοξενούνται είτε ήδη έχουν φιλοξενηθεί στις δομές της Κιβωτού, είτε για πρώην εργαζόμενους, με κάποιους από αυτούς να επιβεβαιώνουν τα περιστατικά κακοποίησης, όπως ξυλοδαρμούς, ψυχολογική βία, εγκλεισμούς, απομονώσεις.




Διαβάστε επίσης: Ο Χιώτης «Νώε» και το καφενείο που έγινε η Κιβωτός του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This