Τα 364 παιδιά «φαντάσματα» του πατέρα Αντώνιου

Στην «Κιβωτό» έλεγαν πως φιλοξενούσαν 500 παιδιά! Στα έγγραφα όμως ήταν καταγεγραμμένα μόλις... 136

Must Read

Εκατοντάδες παιδιά «φαντάσματα» που εμφανίζονταν να φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου» και πολλά εκ των οποίων δεν ήταν καταγεγραμμένα στις δομές της οργάνωσης «αναζητούν» οι αρμόδιες Αρχές σε μια προσπάθεια να ρίξουν άπλετο φως στο σκοτεινό τούνελ της ΜΚΟ.

Από πρώτες έρευνες που είναι σε εξέλιξη, μετά το ξήλωμα της διοίκησης, που είχε πρόεδρο την πρεσβυτέρα και μέλη στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, διαπιστώθηκε ότι είχε «ξεχάσει» να καταγράψει πολλά από τα 500 παιδιά που δήλωνε ότι φιλοξενούσε. Στα έγγραφα της οργάνωσης ήταν καταγεγραμμένα μόλις 136 παιδιά. Τα υπόλοιπα 364 παιδιά ήταν «αόρατα», καθώς δεν εμφανίζονταν σε καμία δομή της ΜΚΟ. Τα παιδιά αυτά δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανηλίκων της οργάνωσης, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της «Κιβωτού».

Τα κενά

Από την έρευνα που έχει γίνει διαπιστώνεται ότι απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις και πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης. Πρόκειται για παιδιά «φαντάσματα» στα κιτάπια της οργάνωσης. Οι έως τώρα έλεγχοι στις συνολικά επτά δομές έχουν δείξει ότι υπήρχαν τεράστια κενά αναφορικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων στη φιλοξενία των παιδιών, με αρκετά από αυτά να μην εμφανίζονται στο μητρώο ανηλίκων.

Ειδικότερα, ενώ έπρεπε να υπάρχουν πλήρεις καταγραφές των ανηλίκων, υπήρχαν παιδιά που οι φάκελοί τους ήταν άδειοι. Για άγνωστο λόγο δεν υπήρχαν ούτε δικαστικές αποφάσεις, βάσει των οποίων τα παιδιά είχαν μεταφερθεί στις δομές. Επίσης, απουσίαζαν δεδομένα για την κατάσταση της υγείας των ανηλίκων που φιλοξενούνταν στις δομές. Ομως, όλα αυτά τα χρόνια η «Κιβωτός» διέδιδε ότι φιλοξενεί 500 παιδιά για να ζητάει ολοένα και περισσότερα κονδύλια και δωρεές. Είτε οι «άνθρωποι του Θεού» έλεγαν ψέματα είτε κάτι άλλο συνέβαινε.

«Από τις καταγγελίες, τις επίσημες τοποθετήσεις για 364 “αόρατα” παιδιά, ενώ η “Κιβωτός του Κόσμου” δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά» ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αφήνει αιχμές για συμφέροντα.

Συμφέροντα

Ως προς τη σκοπιμότητα να εμφανίζονται μόλις 136 παιδιά από τα 500 που δήλωναν, η αρμόδια υφυπουργός επισημαίνει: «136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πώς προκύπτει; Στείλαμε στην “Κιβωτό” τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει λάθος δηλώσεις». Εξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν «λάθος» από την «Κιβωτό».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αφήνει αιχμές κατά του πατέρα Αντωνίου και της προηγούμενης διοίκησης για τη σκοπιμότητα των 364 παιδιών «φαντασμάτων». «Είναι προφανές πλέον, υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές» συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση η μη τήρηση των προβλεπόμενων αρχείων για την καταγραφή των ανηλίκων επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πρώην εργαζομένους που έχουν καταγγείλει ότι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα λειτουργούσαν με έπαρση και παπική αλαζονεία. Λες και είχαν το… αλάθητο του Πάπα. Ομως, δεν το είχαν οπότε η «Κιβωτός» βυθίστηκε.

Πάτερ Αντωνιος: «Κάποιος θέλει να με μπλέξει»

Νέα… ρότα έχει χαράξει ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά τη νομική υπεράσπισή του από τρεις διακεκριμένους δικηγόρους. Ο πατέρας Αντώνιος αναρωτιέται μέσω του περιβάλλοντός του ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του ίδιου και της πρεσβυτέρας, επιμένοντας ότι δεν ισχύουν όσα καταγγέλλουν οι πρώην φιλοξενούμενοι σε δομές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Ανθρωπος από το περιβάλλον του μετέφερε στην «Ωρα Ελλάδος» στο Open τη θέση του πως αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι κάποιος θέλει να τον εμπλέξει.

«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Ολα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Οσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γι’ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;» ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος μέσω ανθρώπου του περιβάλλοντός του.




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντίστροφη μέτρηση για δηλώσεις – ΕΝΦΙΑ

Η πλατφόρμα για τις φοροδηλώσεις θα ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων θα αναρτώνται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

More Articles Like This