«Ο Θεός θα κρίνει» – Η απάντηση του Λουπασάκη μετά την απόφαση Ιερωνύμου να τον εξορίσει από τους Αγίους Ισιδώρου

Aπομακρύνονται από «τον Λυκαβηττό των θαυμάτων» και τα πνευματικά παιδιά του πατέρα Δημητρίου

Must Read

«Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Ο Θεός θα κρίνει. Εγώ μιλάω μέσα από τα έργα μου». Αυτή φαίνεται να είναι η απάντηση του πατέρα Δημητρίου Λουπασάκη, σύμφωνα με ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων που τον στηρίζει όλο αυτόν τον καιρό.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα που αποκάλυψε η «Ορθόδοξη Αλήθεια», ότι δηλαδή η εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό παραμένει κλειστή και ο ιερέας που κατηγορείται για αγυρτεία έχει απομακρυνθεί, ήρθε η απάντηση του π. Δημητρίου μέσω εκπροσώπου. «Δεν προτίθεμαι να βγω δημόσια να τοποθετηθώ» φαίνεται να δήλωσε ο πατήρ και ευχήθηκε «σε όλους, σε φίλους, σε εχθρούς, να έχουν την ευχή του Τιμίου Σταυρού, να έχουν υγεία. Ενας ιερέας, όπως φαίνεται, μπαίνει στο ιερό θυσιαστήριο, εκεί είναι η ζωή του, εκεί είναι η ταφή του. Εκεί παίρνει δύναμη. Και βγαίνει μετά να μεταδώσει στον κόσμο το χάρισμα του Αγίου Πνεύματος».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι δεν απαντά, αλλά μιλά μόνο μέσα από το έργο του, μέσα από τις θείες λειτουργίες, μέσα από τα πνευματικά του παιδιά. «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δεν επιθυμώ να πάρει κανένας πρωτοβουλίες στο όνομά μου. Σέβομαι την Εκκλησία και θα φανεί στην πορεία πώς έχουν τα πράγματα. Ο Θεός θα κρίνει. Εκείνος ξέρει» κατέληξε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο π. Δημήτριος.

Να θυμίσουμε ότι ο ναός των Αγίων Ισιδώρων παραμένει κλειστός τις τελευταίες εβδομάδες, ο π. Δημήτριος είναι άφαντος -μάλλον βρίσκεται στη γενέτειρά του, την Κρήτη- και τις Κυριακές τελεί τις θείες λειτουργίες κάποιος άλλος ιερέας, που στέλνει η Μονή Πετράκη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απομακρυνθούν από τον ναό και τα πνευματικά παιδιά του ιερέα, ενώ ήδη έχουν σταματήσει από τις 12 Νοεμβρίου οι απευθείας μεταδόσεις στο κανάλι του ναού στο YouTube.

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ

Παρόλο που κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι υπήρξαν εντάσεις, αντιδράσεις και επεισόδια από πιστούς, που ισχυρίζονται ότι θέλουν να ανοίξει ο ναός και να επιστρέψει ο π. Δημήτριος, επίσημα δεν έχει κατατεθεί κάτι τέτοιο και η Αρχιεπισκοπή αναμένει ο πατέρας Δημήτριος να κάνει πράξη την απόφαση του μακαριότατου και να επιστρέψει στον ναό στον οποίο ανήκει, δηλαδή στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Ζωγράφου. Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει η ΔΙΣ για υπηρεσιακά ζητήματα και γράφτηκε ότι θα ασχοληθεί και με το εν λόγω θέμα. Ωστόσο, πρόκειται για ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την Αρχιεπισκοπή και δεν έγκειται στις αρμοδιότητες της ΔΙΣ. Συνεπώς, δεν προβλέπεται και δεν αναμένεται να υπάρχει σχετική αναφορά από τη Σύνοδο.

Δείτε επίσης:

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «καθάρισε» τον πατέρα Λουπασάκη από τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This