«Τον πυροβόλησα γιατί δύο φορές προσπάθησε να εμβολίσει δύο από τις μοτοσυκλέτες των συναδέλφων μου» είπε ο αστυνομικός

Άγρια επεισόδια, συγκεντρώσεις και εκρήξεις στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που έδρασαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, βάζει ο τραυματισμός ενός 16χρονου Ρομά από σφαίρα στο κεφάλι.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του. Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο προκύπτουν σοβαρές απορίες για το αν οι αστυνομικοί είχαν εντολή να καταδιώξουν και να πυροβολήσουν το αυτοκίνητο ή ενήργησαν από μόνοι τους. Το βασικό ερώτημα είναι γιατί δεν πυροβόλησαν στον αέρα ή στα λάστιχα του αυτοκινήτου για να εκφοβίσουν και να ακινητοποιήσουν τον 16χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ήταν μέσα στο βενζινάδικο την ώρα που ο 16χρονος έφυγε από το κατάστημα χωρίς να πληρώσει και μόλις αντιλήφθηκαν το γεγονός φόρεσαν τα μπουφάν τους και έφυγαν γρήγορα έξω για να τον ακολουθήσουν.

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

«Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορές προσπάθησε να εμβολίσει τη μηχανή με τους συναδέλφους αστυνομικούς που ήταν μπροστά και αριστερά του οχήματος. Πυροβόλησα δύο φορές μία στον αέρα και μία προς την πλευρά που ήταν το όχημα και όλα αυτά την ώρα που ήμασταν εν κινήσει και το όχημα επιχειρούσε να εμβολίσει και πάλι την προπορευόμενη μηχανή με τους συναδέλφους…» φέρεται να ανέφερε ο 34χρονος αστυφύλακας που πυροβόλησε τον ανήλικο οδηγό του αγροτικού οχήματος. Η βολή, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ως στόχο την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, κατέληξε στο κεφάλι του 16χρονου, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο αστυνομικός φαίνεται να ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δύο φορές ο οδηγός του φορτηγού επιχείρησε να εμβολίσει δύο από τις μοτοσυκλέτες συναδέλφων του, που κινούνταν η μία μπροστά από το καταδιωκόμενο όχημα και η δεύτερη μπροστά και αριστερά.

Έκδηλη οργή μετά τον πυροβολισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, εργατικά σωματεία. Περισσότερα από πενήντα άτομα βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως είπαν μέλη των εργατικών σωματείων, δεν προτίθενται να αποκλείσουν κεντρικούς δρόμους. Παράλληλα, σήμερα Τρίτη 6/12, στις 10:00 είναι προγραμματισμένη άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την ώρα που θα προσέρχεται ο κατηγορούμενος αστυνομικός. Στις 11:00, έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, θα συγκεντρωθούν αρκετά άτομα ως ένδειξη συμπαράστασης στον 16χρονο.

 

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Θεόφιλος Αλεξόπουλος τόνισε: «Τα πραγματικά περιστατικά και η προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ, φωτίζουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση. Δεν υπήρχε καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών. Ότι υπήρξε εμβολισμός μηχανής είναι τελείως ανυπόστατο. Το μόνο που ήθελε το παιδί ήταν να φύγει, να αποφύγει τη σύλληψη, δεδομένου ότι είχε κάνει μόλις μία κλοπή ευτελούς αξίας, έβαλε βενζίνη 20 ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ακριβώς γιατί τον καταδιώκουν. Δεν τον καταδίωξαν γιατί έκανε μια ληστεία, έναν βιασμό, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας: Όταν είδαν τελικά ότι δεν συμμορφώνεται, σήκωσαν πιστόλι από πίσω». Μάλιστα ο κύριος Αλεξόπουλος τόνισε πως η σφαίρα τρύπησε το πίσω τζάμι του αγροτικού αυτοκινήτου, καρφώθηκε στο μαξιλαράκι του οδηγού και μετά στο κεφάλι του 16χρονου.

 

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Σχετικά με σύλληψη αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

 

Επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο

Το περασμένο βράδυ, Δευτέρα 5/12, σημειώθηκαν ένταση και επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όταν ομάδα Ρομά πυρπόλησε κάδους και φώναξε συνθήματα κατά των αστυνομικών, με την αστυνομία να επιτηρεί από απόσταση. Λίγο αργότερα ένταση προκλήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης να μετατραπούν σε πεδίο μάχης με δακρυγόνα, μολότοφ και σοβαρές υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων.

 






Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Ρομά και αντιεξουσιαστές σπέρνουν το χάος, διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο στην Θεσσαλονίκη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This