Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου που πυροβολήθηκε στην Θεσσαλονίκη: «Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ» – Δικαιοσύνη ζητούν οι γονείς

Ο 16χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Must Read

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μαζί τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί οι γονείς του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι γονείς δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής και ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

«Ο Κώστας χαροπαλεύει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου, ήταν το καλύτερο παιδί. Εκανε αυτό που έκανε και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Κώστα.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους Ρομά που έχουν εναντιωθεί και εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό.

Την επιθυμίας της οικογένειας για δικαιοσύνη επανέλαβε και η μητέρα του 16χρονου στις λίγες δηλώσεις που έκανε μπροστά στις κάμερες.

 

 

Ο  δικηγόρος της οικογένειας έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης από την αστυνομία.

«Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Υπάρχει μια ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα στο κεφάλι. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός, αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Όπως είπε η κατάσταση του 16χρονου παραμένει κρίσιμη για τρίτο 24ωρο και η σκέψη όλων είναι να γίνει καλά στην υγεία του. Τέλος, είπε πως η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται την Παρασκευή.

 



 

Δείτε επίσης:

Πρ. Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας: «Κάνω έκκληση να σταματήσουν τα επεισόδια»- Θα γίνει συνάντηση με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Θεσσαλονίκη: Χάος για δεύτερη νύχτα από Ρομά για τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This