Κινηματογραφική μεταφορά του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Αλέξης Κούγιας: «Ο αστυνομικός δεν έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως»

Must Read

Μεγάλη κινητοποίηση νωρίτερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή, ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. 

Με τον φόβο επεισοδίων, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ ο αστυνομικός μπήκε στο κτίριο των δικαστηρίων με… κινηματογραφικό τρόπο, χωρίς να τον δει κανείς! Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του είναι ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν έχει μετανιώσει για κάτι»

«Να βρει την υγειά του το παιδί και να γυρίσει στην οικογένειά του. Η ανθρώπινη ζωή είναι το πρωτεύον όπως και η ελευθερία, αν κάποιος στερείται την ελευθερία του είναι σαν να πεθαίνει κάθε μέρα» είπε με νόημα ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ενώ πρόσθεσε ότι: «Αυτό μου προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι ότι ο συνάδελφος ο οποίος εκπροσωπεί την υποστήριξη κατηγορίας έχει πρόσβαση στη δικογραφία. Όπως γνωρίζετε με τον νέο κωδικά ποινικής δικονομίας πρόσβαση στην δικογραφία μπορούμε να έχουμε μόνο εμείς. Μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη δικογραφία δηλώνοντας υποστήριξη κατηγορίας μετά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου».






Διαβάστε ακόμα:

Νύχτα συγκρούσεων στη Δυτική Αττική: Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά
 

Οι Ρομά καλούν για νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια, μέσω TikTok!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This