Κανονικά ξεκινούν τα σχολεία: «Κόκκινος» συναγερμός από τα «κοκτέιλ» ιώσεων – Η διαθεσιμότητα στις παιδιατρικές ΜΕΘ

Απίστευτη παραδοχή Ζαούτη για την πανδημία: «Μέχρι και το προσδόκιμο ζωής έχει αλλάξει επειδή έκλεισαν τα σχολεία!»

Must Read

Σε μία ακόμη παραδοχή της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας στην Ελλάδα προχώρησαν οι επιστήμονες που αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην επιβολή αυταρχικών και αλόγιστων περιοριστικών μέτρων, ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά.

Με αφορμή την έξαρση των ιογενών λοιμώξεων που παρατηρείται την τελευταία περίοδο και το γεγονός ότι –κυρίως- τα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν γεμίσει με μικρούς ασθενείς, επανήλθε στο προσκήνιο η λάθος απόφαση (κατά παγκόσμια κοινή παραδοχή πλέον) του κλεισίματος των σχολείων και της απομόνωσης των παιδιών κατά τη διάρκεια της κρίσης με τον κορωνοϊό, που είχε σαν συνέπεια τη διατάραξη της δημιουργίας και ολοκλήρωσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, φαίνονται σε κάθε νοσοκομείο της Ελλάδας… Νωρίτερα, ο Νίκος Καπραβέλος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση έχει φτάσει αυτό το σημείο «επειδή η ανοσία έχει πέσει» και έκανε έκκληση να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία, αλλά να δοθεί παράταση μιας εβδομάδας, καθώς τα νοσοκομεία δεν έχουν κλίνες ΜΕΘ!




«Θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία»

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε και διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την προσεχή Δευτέρα και έκανε σύσταση στους μαθητές που έχουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι:

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στα σχολεία για τον περιορισμό των κρουσμάτων γρίπης, αλλά και την πιθανότητα επιστροφής της μάσκας στους μαθητές, ο κ.Κόπτσης τόνισε:

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες. Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».




«Οι συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά είναι πάρα πολύ σημαντικές»

Στο Star μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος παραδέχθηκε τις επικίνδυνες συνέπειες που έχουν οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έκανε λόγο ακόμα και για μείωση του προσδόκιμου ζωής!

«Επειδή αυτοί οι ιοί δεν θα εξαφανιστούν, είναι μαζί μας και διαχρονικά μένουν μαζί μας και τα παιδιά κάποια στιγμή θα τους κολλήσουν αυτούς τους ιούς. Οι συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά, το κλείσιμο των σχολείων, είναι πάρα πολύ σημαντικές. Μέχρι και το προσδόκιμο ζωής έχει αλλάξει επειδή έκλεισαν τα σχολεία. Προσπαθούμε με όποιο τρόπο, τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά».




Η διαθεσιμότητα στις παιδιατρικές ΜΕΘ

Με την κατάσταση στα νοσοκομεία να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, ο Πρόεδρος της  ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, έδωσε μέσω του iatropedia.gr μία λίστα με τη διαθεσιμότητα στις παιδιατρικές ΜΕΘ ανά την Ελλάδα.

«Εάν συνεχιστεί η έξαρση της γρίπης και των άλλων ιώσεων του αναπνευστικού, ίσως χρειαστεί η λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ. Υπάρχουν εφεδρείες σε κλίνες, αλλά όχι σε προσωπικό», σχολίασε ο κ.Γιαννάκος.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα λόγω Covid, αλλά δεν αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει έξαρση. Επί του παρόντος, έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός για τις παιδιατρικές ΜΕΘ λόγω του «κοκτέιλ» των ιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για τη διαθεσιμότητα:

  • Παίδων «Αγία Σοφία»: Λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ στις οποίες νοσηλεύονται 6 παιδιά.
  • Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 6 κλίνες ΜΕΘ και νοσηλεύονται 4 παιδιά. Λειτουργούν, επίσης, 5 κλίνες ΜΕΘ CΟVΙD, στις οποίες δεν νοσηλεύεται κανένα παιδί.
  • Παίδων Πεντέλης: 6 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες νοσηλεύονται 3 παιδιά.
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: 6 κλίνες ΜΕΘ και νοσηλεύονται 6 παιδιά.
  • «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης: 8 κλίνες ΜΕΘ και νοσηλεύονται 8 παιδιά. Λειτουργούν, επίσης, 2 κλίνες ΜΕΘ CΟVΙD, όπου νοσηλεύεται 1 παιδί.
  • Πανεπιστημιακό Ρίου: 5 κλίνες ΜΕΘ και νοσηλεύονται 4 παιδιά. Λειτουργούν, επίσης, και 2 κλίνες ΜΕΘ CΟVΙD, οι οποίες είναι κενές.
  • Πανεπιστημιακό Ηρακλείου: 5 κλίνες ΜΕΘ και νοσηλεύονται 5 παιδιά. Λειτουργεί και 1 κλίνη ΜΕΘ CΟVΙD, στην οποία νοσηλεύεται 1 παιδί.

Στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Νήσων (πλην Κρήτης) δεν διατίθενται ΜΕΘ Παίδων. Όσα παιδιά χρειάζονται νοσηλεία, διακομίζονται σε ΜΕΘ.




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This