Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Στην Αθήνα μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη για την τελετή - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

Στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών έφτασε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 6:00 μέχρι τις 11:00. Ήδη από πολύ νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου έχει σχηματίσει τεράστια ουρά προκειμένου να αποχαιρετίσει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. 




Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δώδεκα Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα – μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ξεκινήσει ήδη από το μεσημέρι την Κυριακής 15/1. Το παρών θα δώσουν μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη και περίπου 60 Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και φίλοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το βράδυ της Κυριακής, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων των βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού.




Όπως είναι ήδη γνωστό, το φέρετρο θα σηκώσουν οι γιοι του, αλλά και τα εγγόνια του. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει στην κηδεία ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος.

 




 

Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στη 1 το μεσημέρι, όταν και θα αναχωρήσει η πομπή αυτοκινήτων, συνοδεία της Τροχαίας, από τη Μητρόπολη Αθηνών με προορισμό το Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: ανάποδα την οδό Μητρόπολεως, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών – Λαμίας και έξοδος στη Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής στο Τατόι.

Αυτό είναι το πρωτόκολλο της κηδείας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού. Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Οικογένεια.

Αριστερά της Οικογένειας θα βρίσκονται:

  • Αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία
  • Πρώην βασιλείς
  • Διάδοχοι θρόνων

Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη και την ταφή στο Τατόι, με κλειστούς δρόμους, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και drones. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:

Κατά τις ώρες 06:00’ έως 14:00’ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.




Διαβάστε ακόμα: 

Φρούριο η Αθήνα: Έκτακτα μέτρα για τις αφίξεις των δεκάδων «γαλαζοαίματων» που θα παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This