Σε σοκ η τοπική κοινωνία στην Αριδαία Πέλλας με τον θάνατο του διευθυντή – «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»

Τι λέει ο δήμαρχος και άτομα που τον γνώρισαν

Must Read

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στην Αριδαία Πέλλας πως χάθηκε τόσο ξαφνικά και τραγικά ο διευθυντής του 3ο δημοτικού σχολείου, νωρίτερα σήμερα το πρωί, όταν τον παρέσυρε φορτηγό, μόλις λίγα βήματα μακριά από την πόρτα του σχολείου.

Μάλιστα, η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο άτυχος 64χρονος έφυγε την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, γιατί λεγόταν Συμεών αλλά και την ημέρα που είχε κηδέψει την αγαπημένη του μητέρα.

Οι συνάδελφοι του διευθυντή και τα άτομα που τον γνώριζαν δεν μπορούν να διανοηθούν πως μια κακιά στιγμή ήταν ικανή να παρασύρει στον θάνατο ένα άνθρωπο που γνώριζαν και εκτιμούσαν.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, έχουν σβήσει τα πάντα γύρω μου και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη» τόνισε στο grtimes, ο Παύλος Κοροσίδης, υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας.

«Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην εκπαίδευση και στα παιδιά. Ήταν ένας διδάσκαλος για όλους μας. Έδειχνε ενδιαφέρον για οποιοδήποτε θέμα. Από το πιο σημαντικό, μέχρι το πιο ασήμαντο. Γι’ αυτό και η κατάσταση εδώ πλέον, είναι εξωφρενική. Έχει ξεφύγει από τη διαχείρισή μας, ήταν ο ηγέτης μας. Ήμασταν όλοι μια αγκαλιά» πρόσθεσε.

Ο ίδιος θέλησε να δώσει μια εξήγηση και για το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, χωρίς, όμως να μπορεί.

«Κανείς δεν έχει καταλάβει. Ήταν σκοτάδι, δεν είχε ξημερώσει ακόμα. Προσέρχονταν στο σχολείο, όταν συνέβη. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το διανοηθώ, να το συνειδητοποιήσω».

Όπως τόνισε θα υπάρξει αίτημα να παραμείνει κλειστό και το σχολείο την Δευτέρα (ήταν σήμερα κλειστό) καθώς οι συνάδελφοι του 64χρονου θέλουν ψυχολογική υποστήριξη.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτισε ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος τον γνώριζε καλά.

«Την ημέρα της ονομαστικής σου εορτής, την ημέρα που σαν σήμερα κηδέψαμε τη μητέρα σου, αυτή την ημέρα, μας άφησες για το αιώνιο σου ταξίδι.

Η προσφορά σου στην σχολική κοινότητα

Η προσφορά σου στην τοπική αυτοδιοίκηση

Η προσφορά σου στην κοινωνία

Η προσφορά σου στην εκπαίδευση

Η προσφορά σου στην νεολαία, θα μείνει αξέχαστη

Τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι περιττά

 Σίμο μας άφησες νωρίς, καλό παράδεισο».

Συντετριμμένος από την ξαφνική απώλεια είναι και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, Δημήτρης Δοϊνάκης, ο οποίος επί τέσσερα συναπτά έτη είχε στενή συνεργασία με τον 64χρονο εκπαιδευτικό.

«Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Καθόμασταν μαζί, θέταμε όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν την κοινότητα του σχολείου, τα βάζαμε σε μια σειρά και βρίσκαμε λύσεις. Ήταν άτομο που άκουγε και άκουγε γιατί ήθελε να επιλύει τα προβλήματα και να υλοποιεί της λύσεις που βρίσκαμε. Επρόκειτο για ένα πολύ δραστήριο άτομο, πολύ γνωστό στην Αριδαία. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Προσπαθούμε να χωνέψουμε αυτό που συνέβη. 

Εγώ είχα δύο παιδιά στο σχολείο και ποτέ δε γύρισε κανένα στο σπίτι, αναφέροντας πως κάτι άσχημο συνέβη. Ήταν άνθρωπος δραστήριος που ενδιαφερόταν και για την περιοχή καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου».

Ο ίδιος αναφέρει πως τέτοια δυστυχήματα δεν έχουν συμβεί ξανά στον δρόμο μπροστά από το σχολείο.

«Συνήθως πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε μια κάθετη οδό που βρίσκεται κοντά στο σχολείο. Σήμερα, άγνωστο γιατί αποφάσισε να το αφήσει στον επίμαχο δρόμο όπου συνέβη το μοιραίο. Στη συνέχεια προσπάθησε να περάσει απέναντι κι εκείνη την ώρα συνέβη το περιστατικό. Όπως δε μου μεταφέρθηκε, δεν πρόλαβε κανείς να τον βοηθήσει. Ο άνθρωπος σκοτώθηκε ακαριαία και πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχει σχολικός τροχονόμος, ούτε και φωτεινός σηματοδότης. Πρόκειται για δρόμο διπλής κατεύθυνσης, ο οποίος περνά μπροστά από την κεντρική είσοδο του σχολείου και στην προέκτασή του φτάνει μέχρι τα λουτρά Πόζαρ. Συνήθως οι οδηγοί δεν τρέχουν, διότι εκτός από τη διάβαση, υπάρχουν και γονείς που σταθμεύουν για λίγα λεπτά προκειμένου να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αυτό που συνέβη είναι δύσκολο να εξηγηθεί».

Δείτε επίσης:

Τροχαίο-σοκ: Διευθυντής σχολείου πέθανε μπροστά σε μαθητές και γονείς!




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This