Εξαμελής οικογένεια διασώθηκε στην Τουρκία – 17χρονος έπινε τα ούρα του για να ζήσει στη Συρία!

Η ελπίδα δεν πεθαίνει στα ερείπια

Must Read

Την στιγμή που τα 24ωρα περνούν και μειώνονται οι ελπίδες να υπάρχουν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια μετά τον ισχυρό σεισμό των 7.8 Ρίχτερ μόνο χαρά και ανακούφιση προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από την Τουρκία και την Συρία για διασώσεις ανθρώπων οι οποίοι έμειναν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια τόσες μέρες μετά τον σεισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Τουρκία, στην περιοχή Ισκεντερούν, οι ομάδες διάσωσης έβγαλαν από τα ερείπια και τα έξι μέλη μιας οικογένειας που παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 101 ώρες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους από 15 έως 24 ετών.

Οι έξι διασωθέντες επιβίωσαν στριμωγμένοι μαζί σε ένα μικρό άνοιγμα κάτω από τα ερείπια, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο διασώστης Μουράτ Μπαιγκούλ. Επίσης έγινε γνωστό πως στο σημείο που ήταν υπήρχαν κουβέρτες άρα μπόρεσαν να αντέξουν το κρύο.

Παράλληλα, στην επαρχία Χατάι διασώθηκαν και άλλα άτομα που παρέμειναν εγκλωβισμένα για περισσότερες από 100 ώρες. Ανάμεσά τους, ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε μείνει 103 ώρες κάτω από τα ερείπια, αλλά και ένα παιδάκι 8,5 ετών με τον πατέρα του που ανασύρθηκαν 101 ώρες μετά.

Στο μεταξύ, στην Συρία χαρά σκόρπισε η είδηση ότι ένας 17χρονος κατάφερε να βγει ζωντανός από τα συντρίμμια ενός κτιρίου έπειτα από 94 ώρες που βρισκόταν θαμμένος, το βράδυ της Πέμπτης.

Στο βίντεο από τη διάσωσή του φαίνονται οι συγγενείς του να πέφτουν στην αγκαλιά του και να ξεσπούν σε κλάματα όταν τον αντικρίζουν.

Ο ίδιος εξήγησε πως έκανε ό,τι μπορούσε να παραμείνει στη ζωή και πως έπινε ακόμα και τα ούρα του για να μείνει ζωντανός ενώ περίμενε τους διασώστες.

«Ήπια τα ούρα για να επιβιώσω και επέζησα χάρη στον Θεό μου», λέει στο βίντεο απαντώντας σε μία ερώτηση. «Περίμενα να έρθετε και ήρθατε, δόξα τω Θεώ. Σας ευχαριστώ όλους».

Ο ίδιος σημείωσε πως άκουγε και έναν σκύλο μέσα στα χαλάσματα, με τους διασώστες να του λένε πως θα ψάξουν και για τον σκύλο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την διάσωσή του:

Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια!

Σεισμός 1999: Η Λένα Λιάγκουρα περιγράφει τη διάσωσή της από τη Ρικομέξ

Περισσότεροι από 21.600 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό – Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This