Η ώρα των απαντήσεων του πατέρα Αντωνίου: Επιτέλους καταθέτει στον Εισαγγελέα!

Τι είχε καταθέσει ο 19χρονος

Must Read

Έφτασε η στιγμή που ο άνθρωπος που ηγείται τόσα χρόνια την Κιβωτό του Κόσμου καλείται σήμερα, Πέμπτη 23/2, να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων που τού έχουν αποδοθεί.

Τρεις μήνες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι πρώτες καταγγελίες, ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταθέσει ενώπιον εισαγγελέα, αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα στους Εισαγγελείς Ανηλίκων για τις καταγγελίες των φιλοξενούμενων παιδιών σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Την ίδια στιγμή, η μητέρα του 19χρονου εκφράζει την οργή και την αγανάκτισή της για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ μιλά για τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό του παιδιού της. «Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Η τελευταία αναβολή ήταν σαν να μας λένε ότι πάνε με τα νερά του. Δεν ξέρω τι δικαιολογία είπε την τελευταία φορά και πόσες μέρες έχει πάει. Την τελευταία φορά είχε πει ότι πήρε το 10ήμερο για να διαβάσει τη δικογραφία. Την επόμενη φορά δεν ακούστηκε τίποτα. Είναι και αυτή Δικαιοσύνη; Είναι Δικαιοσύνη;». Σύμφωνα με την μητέρα του 19χρονου, ο γιος της βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Αισθάνεται προδομένος και απέχθεια για τον άνθρωπο που κάποτε έβλεπε και αισθανόταν σαν δεύτερο πατέρα του.

Μετά τις τρεις προθεσμίες που έλαβε ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, σήμερα θα καταθέσει μέσω των συνηγόρων του υπόμνημα στις Εισαγγελείς Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, που έχουν επωμιστεί την έρευνα για την ΜΚΟ, στο οποίο θα αποδώσει τις σοβαρές καταγγελίες παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού, σε πόλεμο που δέχεται. Δύο από τα παιδιά που κατέθεσαν στις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων καταγγέλλουν σεξουαλικές πράξεις σε βάρος τους, ενώ στην δικογραφία φαίνεται να περιλαμβάνονται και καταθέσεις για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών. Τα αδικήματα για τα οποία απολογείται είναι αυτό της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή (πλημμέλημα). Η υπό διερεύνηση κατηγορία της ασέλγειας αφορά στις καταγγελίες ενός 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών. Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον πατέρα Αντώνιο, ως ύποπτοι για πλημμεληματικού βαθμού κακοποιητικές συμπεριφορές, το διάστημα 2020 έως και 2022, σε βάρος φιλοξενουμένων σε δομές της ΜΚΟ ελέγχονται και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού εκ των οποίων οι τρεις ήταν στην Αθήνα, οι δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο. 

Τι είχε καταθέσει ο 19χρονος

Όπως αναφέρει η εκπομπή, σε μία από τις δύο καταθέσεις του, ο 19χρονος κάνει λόγο για μια συστηματική σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο. Μιλάει για τα δώρα που του έκανε ο 52χρονος και τα εκβιαστικά διλήμματα που βρίσκονταν μπροστά του για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. «Όποτε σηκωνόμουν, ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης, όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθιά μου. Στην αρχή μια φορά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και προς το τέλος 10 φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου». Ο 19χρονος τόνισε στους αστυνομικούς πως η συμπεριφορά του ιδρυτή της «Κιβωτού» άλλαζε ανάλογα με τη συμπεριφορά του. Όπως λέει, όποτε αντιδρούσε γινόταν μαζί του σκληρός και όταν τον άφηνε να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του ορέξεις, έδειχνε ευδιάθετος και φιλικός. «Μια από αυτές τις ημέρες, ενώ μου χάιδευε την πλάτη έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχό μου και άρχισε να μου τρίβει τα οπίσθια. Εγώ κοκκάλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, όλα είχαν γίνει γύρω μου μαύρα και είχα γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε και το συνέχισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This