Αυτή είναι η κατάσταση των τραυματιών από την μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη – Σήμερα η αναγνώριση ακόμη 15 σορών

«Σταθερά κρίσιμη» η κατάσταση του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Must Read

Σκληρή μάχη για την ζωή του δίνει στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι. Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Απόστολος Κομνός, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, έκανε λόγο για την κατάσταση της υγείας του.

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη. Προσπαθούμε για το καλύτερο», είπε ο κ. Κομνός. Πρόκειται για έναν 20χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ περιέγραψε τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη: «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή». Όπως εξήγησε, στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα.

«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» επεσήμανε. Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες ενώ ήδη έχει γίνει ταυτοποίηση σε 7 άτομα.




Ελπίδα μέσα στην τραγωδία: Εξιτήριο για 8χρονο αγοράκι 

Εξιτήριο από την παιδοχειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και νοσηλευόταν, πήρε το 8χρονο παιδί που τραυματίστηκε στο τραγικό δυστύχημα. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα να βγει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ποια η κατάσταση των τραυματιών

Ο διευθυντής της ΜΕΘ εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία» ανέφερε.

Στο σύνολό τους, 48 τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία και έξι άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας παραμένουν 14 και στο ΑΧΕΠΑ έξι. Έχουν μεταφερθεί δύο ασθενείς στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και μία πολυτραυματίας στο «Παπανικολάου».

Τέλος, έχουν χειρουργηθεί για την αποκατάσταση καταγμάτων τουλάχιστον δέκα ασθενείς μέχρι τώρα. Δύο τουλάχιστον από τους ασθενείς έχουν χάσει τους συντρόφους τους. Η μία στη ΜΕΘ και δεν γνωρίζει για την τραγική απώλεια και ο άλλος ασθενής νοσηλεύεται και γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει φύγει από τη ζωή.




Άλλες 15 σοροί αναμένεται να αναγνωριστούν σήμερα

Την ίδια ώρα, ακόμα 60 δείγματα πηγαίνουν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ταυτοποιηθούν σοροί θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Μέχρι χτες είχαν φτάσει 55 δείγματα στην ΔΕΕ για να ταυτοποιηθούν σοροί των άτυχων επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη. Από αυτά ταυτοποιήθηκαν και οι δίδυμες κοπέλες, οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αγνοούμενες. Σήμερα αναμένεται να αναγνωριστούν ακόμα 15 με 17 σοροί.

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This