Τραγωδία στα Τέμπη: Πήρε «φωτιά» η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306

Δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας έχει συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα για την υποστήριξη όλων όσοι σημαδεύτηκαν από το πολύνεκρο δυστύχημα.

Must Read

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τον αριθμό των εμπλεκομένων με οποιονδήποτε τρόπο στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, οι οποίοι ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη από τη γραμμή βοήθειας 10306.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatropedia.gr, τα στελέχη της εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής 10306, μέχρι στιγμής έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες, 60 τραυματίες και 51 συγγενείς θυμάτων. Οκτώ εξ αυτών δε, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως ψυχολογικής υποστήριξης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζει πως το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη. «Συγκροτήθηκαν από την πρώτη ημέρα εννέα κλιμάκια των ειδικών Ψυχικής Υγείας και παρείχαν υπηρεσίες στους πληγέντες στα νοσοκομεία της Λάρισας για όσο διάστημα χρειάστηκε και πλέον με απόφαση της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη έχει συγκροτηθεί δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα για την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, που παραμένουν στα νοσοκομεία, όσων έφυγαν, των οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους, καθώς και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχώς δίπλα στα θύματα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This