Υπόθεση Bullying στο Αρσάκειο: «Ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας»!

Η οικογένεια του θύματος ετοιμάζει μηνύσεις

Must Read

Και ενώ χθες, Μεγάλη Τρίτη, 11/4, συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου με τη διοίκηση του σχολείου για να αποφασίσουν σχετικά με την απομάκρυνση των ανηλίκων που άσκησαν bullying σε βάρος ενός 15χρονου συμμαθητή τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μήνυση αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί το οποίο έχει επιστρέψει στο σχολείο του συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, οι οποίο πλέον τον αντιμετωπίζουν ως καταδότη. Οι καταθέσεις των μαθητών του Αρσακείου συνεχίζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση bullying σε βάρος ενός ανήλικου μαθητή, καθώς έξι περίπου 15χρονοι τόν έδεσαν με πετονιά! Η οικογένεια του θύματος είναι αποφασισμένη τα πάει την υπόθεση στα άκρα, ενώ στην αρχή είχε σκοπό να πάρει το παιδί της και να αλλάξει περιβάλλον. Μάλιστα, η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υπεβλήθη το παιδί έδειξε πως είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που προσανατολίζονται μέσω του δικηγόρου τους να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατά του Αρσάκειου. Οι γονείς του 15χρονου έχουν στο πλευρό τους τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να αποπεμφθούν τα παιδιά αυτά από το σχολείο. Εάν δεν γίνει αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια σκέφτεται να υποβληθούν ασφαλιστικά μέτρα, στα παιδιά που έκαναν bullying στον 15χρονο, και να μην τον πλησιάζουν.

 



Ο δικηγόρος πρόσθεσε με νόημα ότι «η εξέλιξη για την οικογένεια του παιδιού είναι ότι χθες παραλάβαμε τη δικογραφία. Όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί αυτές τις μέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, με τη μικρή μου εμπειρία διακρίνω ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά, σοβαρά πλημμελήματα και κακουργήματα. Διάβασα μια ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί και βλέπω τραύματα στον λαιμό του. Περιεδέθη με ένα νήμα, το νήμα έχει διατρίσει το δέρμα, κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του». Πρόσθεσε δε ότι «με μήνυση θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων που προκύπτουν από τη δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων», δήλωσε χαρακτηριστικά. Προχώρησε, τέλος, σε μια ακόμη καταγγελία αναφέροντας ότι καθηγήτρια προσέγγισε το 15χρονο θύμα και του είπε ότι… υπερβάλλει για το περιστατικό. «Είχε αναλάβει πριν από έναν μήνα ένα πρόγραμμα μαζί με μια συμμαθήτριά του, να φτιάξουν ένα βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό. Ήρθε λοιπόν η καθηγήτρια σε αυτή τη στιγμή και του είπε ότι “ήρθε η ώρα να κάνουμε το μοντάζ για το βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό”. Ο 15χρονος της απάντησε ότι είναι λίγο άκυρο το timing, ενώ η καθηγήτρια του απάντησε πως υπερβάλλει για το περιστατικό» ανέφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, -τουλάχιστον- ένας εκ των δραστών παραδέχτηκε στην κατάθεσή του πως έδεσαν με πετονιά το λαιμό του αγοριού και τον χτύπησαν αλλά και πως πως δεν ήταν η πρώτη φορά. «Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και την συγκεκριμένη μέρα κι έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση» φέρεται να είπε χωρίς ίχνος μεταμέλειας. 
Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This