Τροχαίο στον Πλαταμώνα: «Είχαμε αλάρμ, δεν γίνεται να μην μας είδε», λέει ο οδηγός του πρώτου ΙΧ

O τραυματίας είναι πατέρας του 23χρονου που δίνει μάχη για τη ζωή του

Must Read

Τους ισχυρισμούς του οδηγού του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διαψεύδει ο οδηγός του πρώτου ΙΧ πάνω στο οποίο έπεσε το λεωφορείο χθες τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας, κοντά στον Πλαταμώνα.Το τροχαίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας 19χρονος.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Καραγκούνης που είναι ο πατέρας του 23χρονου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση υποστηρίζει ότι εκεί που είχαν σταματήσει ήταν με αλάρμ και είχε φωτισμό. Ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε πει ότι τα οχήματα δεν είχαν ανάψει καθόλου φώτα.

Μιλώντας στο makthes.gr, είπε:

«Ξαφνικά έδειξε ότι το όχημα είχε βλάβη. Σταμάτησα στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πήρα τον γιο μου να σταματήσει και αυτός να με βοηθήσει. Δεν πρόλαβα να ανοίξω την πόρτα και άκουσα έναν δυνατό θόρυβο. Ξαφνικά μαύρισαν όλα πολύ γρήγορα».

Και πρόσθεσε: «Είχαμε ανάψει αλάρμ και στο σημείο είχε φωτισμό. Δεν γίνεται να μην μας είδε».

Ο Θοδωρής Καραγκούνης ήταν ο οδηγός στο πρώτο όχημα που σταμάτησε, στο οποίο επέβαιναν η σύζυγος του και η εγγονή του, ενώ στο δεύτερο όχημα επέβαινε ο 23χρονος γιος του και τρεις ακόμη νεαροί συγγενείς τους.Ο 19χρονος συνοδηγός του δεύτερου οχήματος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Καραγκούνης τραυματίστηκε σοβαρά από τη σύγκρουση αλλά με δική του ευθύνη βγήκε από το νοσοκομείο για να δει το γιο του. Καταλήγοντας, θέλησε να ευχαριστήσει τους επιβάτες του λεωφορείου που τους βοήθησαν όταν βγήκαν.

O οδηγός των ΚΤΕΛ συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα καθώς δεν προέκυψε κάποια παράβαση.

 

Μάχη δίνουν δύο τραυματίες

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, παραμένουν οι δύο τραυματίες 23 και 28 ετών, από το σοβαρό τροχαίο με εμπλοκή λεωφορείου ΚΤΕΛ και δύο αυτοκινήτων, στον Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τραυματίες έχουν εξέλθει από τα χειρουργεία και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στην Μονάδα Εντατικής ΘεραπείαςΩστόσο, η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή λόγω των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για τις οποίες και υποβλήθηκαν σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις.

Ο 23χρονος είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς, λόγω τραυματισμών, υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπεδική επέμβαση. 

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα τα οποία συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος του οδηγού του λεωφορείου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This