Υπόθεση Γιώργου Καραϊβάζ: «Υπήρχαν συνεργοί», λέει η Δημογλίδου – «Οδηγός» η εξιχνίαση για άλλες υποθέσεις

Πώς εξελίχθηκε η έρευνα της αστυνομίας - Αναμένονται νέες συλλήψεις - Τι θα αποκάλυπτε ο δημοσιογράφος

Must Read

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την μεγάλη και ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία ώστε να «ξετυλίξει» το κουβάρι της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, και να βρεθεί στα ίχνη των δραστών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε να ερευνήσει ένα τεράστιο υλικό που αποτελούνταν από στοιχεία και ευρήματα και γι’αυτό η έρευνα δεν έχει σταματήσει και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, μόνο τα βίντεο που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο ήταν πάνω από 300.

«Όπως καταλαβαίνετε, σε αυτά τα εγκλήματα μιλάμε για επαγγελματίες. Προφανώς και οι δράστες προσπαθούν να μην αφήσουν κανένα ίχνος πίσω τους και να μην κάνουν κανένα λάθος. Γι’αυτό ακριβώς και διήρκησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η έρευνα της αστυνομίας.

Χαρτογράφησαν όλες τις κινήσεις από την προηγούμενη κιόλας μέρα, καθώς κάποια στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις ίδιες κινήσεις ακριβώς πραγματοποίησαν και στους ίδιους χρόνους και την προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τις οποίες επανέλαβαν και την επόμενη μέρα όπου δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο», είπε.

Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε νωρίτερα η εξιχνίαση της υπόθεσης η κ. Δημογλίδου απάντησε πως υπήρχαν πολλές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στη δικογραφία αυτή που έχει παραδοθεί στην εισαγγελέα.

«Όπως καταλαβαίνετε αυτά πρέπει να ερευνηθούν, όπως και κάποιες πληροφορίες που διέθετε η Ασφάλεια Αττικής για τις υποθέσεις που χειριζόταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, καθώς όπως καταλαβαίνετε το αντικείμενο της έρευνας φυσικά είναι οι υποθέσεις και οι επαφές που είχε ο Γιώργος Καραϊβάζ και μπορεί να οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του.

Αυτό όμως καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να αποτυπωθεί στο χαρτί και να δοθούν σωστά στοιχεία στις ανακριτικές αρχές και να μπορέσει να στηριχτεί η κατηγορία για αυτούς τους ανθρώπους», εξήγησε.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε πεπεισμένη πως πίσω από τους δύο συλληφθέντες, δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών υπάρχουν συνεργοί, ένα δίκτυο πληρωμένων δολοφόνων.

«Προφανώς και αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνεργούς στο συγκεκριμένο έγκλημα, αλλά αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πληροφορίες για το τι επαφές είχε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, καθώς όταν ένας δημοσιογράφος ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα δεν μπορεί να παίρνει πληροφορίες μόνο από την αστυνομία.

Προφανώς και κάνει επαφές και με κάποιους ποινικούς. Όμως πρέπει να υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να μπορέσει να κατηγορηθεί ένα άτομο. Ακούμε τις τελευταίες ημέρες για διάφορα άτομα που μπορεί να είναι έγκλειστα σε φυλακές, ότι υπήρχαν παλιότερες συνομιλίες από το 2015. Από το 2015 μέχρι και το 2021 που δολοφονήθηκε υπάρχουν πολλά χρόνια που μεσολαβούν, που ο άνθρωπος αυτός συνέχισε και έκανε ρεπορτάζ που μπορεί να είχε διαφορετικές επαφές από αυτές που φαίνεται να είχε το 2015.

Γι αυτό, είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν οι πληροφορίες που μπορεί να έχουν οι αστυνομικοί στο χαρτί και να φτάσουμε να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο, να υπάρχει κατηγορία για έναν άνθρωπο ότι μπορεί να είναι ηθικός αυτουργός ή ακόμη και εκτελεστής».

«30 εκτελέσεις τα τελευταία 7 χρόνια»

Στην δυσκολία που είχε η έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος τονίζοντας, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν δημοσιογράφο, ο οποίος έκανε ερευνητική δημοσιογραφία.

«Ήταν πολύ διεισδυτικός και με μια πένα πολύ συγκεκριμένη», είπε.

Ο ίδιος, σε ερώτηση για το εάν ο φάκελος Καραϊβάζ μπορεί να είναι οδηγός εξιχνίασης και άλλων δολοφονιών, αποκάλυψε ότι τα τελευταία επτά χρόνια έχουν σημειωθεί 30 με 40 δολοφονίες – εκτελέσεις!

Σε παρέμβασή της η κ. Δημογλίδου επεσήμανε πως η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ οδήγησε και στην εξιχνίαση μια ακόμη δολοφονίας, ενός γυμναστή το 2021.

«Έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες, οι οποίες μόλις δολοφονείται ένας από κάποια ομάδα υπάρχουν αντίποινα από την άλλη ομάδα», ανέφερε.



«Θα αποκάλυπτε συγκλονιστικά πράγματα για την μαφία»

Ντόμινο αποκαλύψεων έχει προκαλέσει σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου, η σύλληψη των δύο ανδρών για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, δύο χρόνια μετά την μαύρη εκείνη ημέρα, που ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα, η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, και ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησαν για την υπόθεση, νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Όταν μία σοβαρή καταγγελία εμφανίζεται ερευνάται εξονυχιστικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε μία καταγγελία και η Αστυνομία δεν το ερεύνησε. Όλα βρίσκονται μέσα στη δικογραφία αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα γιατί αλλιώς θα είχε κάνει κάτι η Αστυνομία» είπε αρχικά η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης είπε πως ο δημοσιογράφος ήταν έτοιμος να αποκαλύψει πράγματα για τη μαφία και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.

«Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους και ανάμεσά τους ήταν ένα ποινικός. Ο Γιώργος έγγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μία παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Έτσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους όμως, έχουν διαφωνίες. Μάλιστα, θα κατέθετε για μία συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα πει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε» εξήγησε ο κ. Καλλιακμάνης και συνέχισε:

«Ο Γιώργος είχε καταθέσεις υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia».

«Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Καραϊβάζ»

Αποκαλυπτική ήταν και η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα, αναφέροντας πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του από την ΕΥΠ αλλά έλειπαν 10.000.

«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε αρχικά και κατέληξε:

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».

Αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Την ίδια ώρα, οι δύο συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου προετοιμάζονται, αφού αύριο θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ο 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο, αναμένεται να δηλώσουν αθώοι, ενώ θα υποστηρίξουν πως ουδεμία σχέση έχουν με την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο», υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορουμένων.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση δολοφονίας η συνήγορος ισχυρίστηκε: «Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω.  Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής».

«Έρχονται νέες συλλήψεις, είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό»

Από την πλευρά του, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, έκανε λόγο για νέες συλλήψεις που αφορούν στους ηθικούς αυτουργούς.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε στην πιάτσα “έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι” για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος και συνέχισε:

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου».

Δείτε επίσης:

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά πράγματα για την μαφία»

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις … Είναι θέμα χρόνου»

Ξεσπά η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ: Μόνη δικαίωση να βρεθεί ο εντολέας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This