Ά. Κανδαράκη για Άρτα: «Οι γονείς κουβαλάνε μία τραγωδία» – Τι είναι το σύνδρομο ξεχασμένου μωρού

Τι είπε η κλινική ψυχολόγος για το σύνδρομο αυτό και για την ψυχική κατάσταση των γονέων μετά την τραγωδία.

Must Read

«Μουδιασμένο» είναι το πανελλήνιο από την τραγωδία στην Άρτα, με το 5,5 μηνών βρέφος που ξεψύχησε, ξεχασμένο για ώρες, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πατέρα του. Στην ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία, αναφέρεται η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα. Με άλλα λόγια το μωράκι βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Η Άννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, έκανε λόγο για το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού», που μάλιστα συμβαίνει πολύ συχνά στις ΗΠΑ.

«Δεν είμαστε ούτε να κατηγορήσουμε, ούτε να δικαιολογήσουμε τους γονείς. Έχει σημασία να τονίσουμε ότι ο θάνατος του μωρού δεν συσχετίζεται με την αμέλεια και την αδιαφορία των γονιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εχουν να σηκώσουν κάτι που είναι ασήκωτο», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο πατέρας νιώθει δολοφόνος. Είπε κι όλας ότι καλυτερα να είχε φύγει ο ίδιος παρά το μωρό του».

«Οι γονείς αυτοί κουβαλούν μια τραγωδία»

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει πραγματικά η λέξη σύνδρομο, η Άννα Κανδαράκη απαντά: «Σημαίνει το σύνολο κλινικών συμπτωμάτων που συνυπάρχουν και βγαίνει μια διάγνωση. Λανθασμένα όμως το ταυτίζουμε με μια ψυχοπαθολογία. Δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει ο όρος του ξεχασμένου παιδιού ότι ταυτίζεται με ψυχοπαθολογία και με ψυχιατρική διάγνωση».

Ξεκαθάρισε δε πως το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού αναφέρεται στη δύναμη της συνήθειας. «Το μυαλό μου είναι αφοσιωμένο στο τι έχω να κάνω αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας:

«Ξεχνάμε τα σημαντικά. Αυτό που κάνει λιγότερο θόρυβο, το βρέφος που κοιμάται και δεν μας ακινητοποιεί μπαίνει στο τέλος της λίστας κι ας είναι το πιο πολύτιμο από όλα. Οι γονείς αυτοί κουβαλούν μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή ο πιο μεγάλος εχθρός τους ειναι ο ίδιος τους ο εαυτός».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This