Κρούσματα φυματίωσης εντοπίστηκαν σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα

Η νόσος μπορεί να περάσει στον άνθρωπο!

Must Read

Στο περιφερειακό συμβούλιο Λακωνίας έφτασε το σοβαρό περιστατικό που προέκυψε σε χωριό του Πάρνωνα, με κατσίκια που εντοπίστηκαν με φυματίωση!

Όπως αναφέρει το spartanews.gr, η ενημέρωση του Περιφερειάρχη κ. Νίκα στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν ανησυχητική: «Ένα δύσκολο θέμα που εγκυμονεί και κινδύνους γενικότερους, μιλάμε για μια επικίνδυνη ανθρωποζωονόσο δηλαδή που μπορεί να περάσει και στους ανθρώπους».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠ) ζητάει να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι για την διαπίστωση της νόσου της φυματίωσης, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού και επίσημη ανακοίνωση, καθώς διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις.

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους κτηνοτρόφους και τον λαό της Πελοποννήσου με νέο Δελτίο Τύπου, ότι από ενημέρωση που υπάρχει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και από κτηνοτρόφους, υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα στην Λακωνία και όχι σε όλη την Λακωνία. Και καλούμε το ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Και να μην αφήνουν τα διάφορα τρολ του διαδικτύου να διακινούν ψεύτικες ειδήσεις και να τρομοκρατούν τον κόσμο», αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΟΑΣΠΠ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This