Εξαφάνιση στην Κω: Νεκρή εντοπίστηκε η Αναστάζια!

Τη σορό της 27χρονης Πολωνής βρήκε στην περιοχή Αλυκές μία εθελόντρια, η οποία έπαιρνε μέρος στις έρευνες

Must Read

Το χειρότερο σενάριο δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, με τους αστυνομικούς να ανακοινώνουν πριν από λίγο πως η 27χρονη Αναστάζια Ρουμπίνσκα εντοπίστηκε νεκρή.

Την σορό της εντόπισε νωρίτερα το απόγευμα σε υδροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές μια εθελόντρια, η οποία λάμβανε μέρος στις έρευνες αναζήτησής της. Το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο κορμί της άτυχης κοπέλας είναι κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχή και απέχει περίπου έναμισι χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, που ήδη κρατείται από την αστυνομία ως βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της. Το πτώμα της Αναστάζια ήταν πρόχειρα κρυμμένο ανάμεσα σε άχυρα και καλαμιές και, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, βρέθηκε χωρίς καθόλου ρούχα.




Για την τραγική κατάληξη των ερευνών, ενημερώθηκαν τόσο η μητέρα της, η οποία είχε φτάσει σήμερα στο νησί με ιδιωτικό ντετέκτιβ, όσο και ο ομοεθνής σύντροφός της, ο οποίος την περασμένη Τρίτη, 13 Ιουνίου, έκανε δήλωση εξαφάνισής της στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, αναφέροντας στους αστυνομικούς πως εκείνη τον κάλεσε στο τηλέφωνο το προηγούμενο βράδυ και του είπε πως, μόλις σχολούσε από την εργασία της, θα έβγαινε έξω για ποτό με μία παρέα και θα την επέστρεφαν εκείνοι στο σπίτι της.







«Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν»

«Δεν έχω σταματήσει λεπτό να την αναζητώ», είχε δηλώσει νωρίετρα σήμερα στο MEGA ο σύντροφος της 27χρονης Πολωνής ξενοδοχοϋπαλλήλου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Κω, αδυνατώντας να κρύψει την απόγνωσή του. «Όλη την ώρα προσπαθώ να βρω κατι, όλη την ώρα. Επικοινωνήστε με τον ντετέκτιβ, βοηθήστε μας σας παρακαλώ», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως «κάθε ώρα που περνά είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρουμε πού είναι, τι ήπιε, τι έφαγε. Δεν ξέρουμε τίποτα». «Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν», καταλήγει ο ομοεθνής σύντροφος της εξαφανισμένης κοπέλας.




Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Καραθωμάς, σε δηλώσεις του στο newsit.gr αναφέρει πως «από το σημείο που βρέθηκε το κινητό, είχαμε περάσει πολλές φορές, όχι μόνο εμείς αλλά πολλές ομάδες. Είχαμε περάσει τουλάχιστον έξι φορές. Και ξαφνικά χθες το μεσημέρι βρέθηκε το κινητό πεταμένο. Είμαστε περισσότεροι από τις προηγούμενες μέρες, αλλά βλέπω ότι βαδίζουμε στο σκοτάδι, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται».

«Τώρα ψάχνουμε σε ακτίνα 1,5 χλμ. γύρω από την οικία του άντρα πού κατάγεται από το Μπαγκλαντές. Δοκιμάσαμε και κάμερες μέσα σε πηγάδια και με νερό, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Τώρα ψάχνουμε παραλιακά, δηλαδή πάνω από τους αμμόλοφους στην περιοχή Μαρμάρι. Είμαστε δεκάδες άτομα και περπατώντας σε απόσταση ο ένας με τον άλλον γύρω στα 30 με 40 μετρα -δεξιά και αριστερά- “σκανάραμε” όλα τα χωράφια σε μια μεγάλη απόσταση», υποστηρίζει ο άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την πορεία των ερευνών στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης και προσθέτει ότι «το πρωί ξαναπήγαμε στην περιοχή Λινοπότης, σε ένα παλιό ιταλικό στρατόπεδο. Εκεί είχαμε ξαναπάει αρκετές φορές, αλλά δεν υπάρχει κάτι ούτε μία ένδειξη. Σήμερα το πρωί κατά τις 11.30 μύρισαν κάτι οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, περίπου στα 500 μέτρα από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού, αλλά και πάλι δεν ήταν τίποτα. Τελικά δεν υπήρχε κάτι».




Η Κως είχε γεμίσει από αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν στοιχεία για την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής, αλλά, όσο περνούσαν οι ημέρες, το περί δολοφονίας της ενισχύονταν. Ο 32χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που κρατείται ως basik;ow ύποπτος για την αρπαγή της, επιμένει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εξαφάνιση. Οι αντιφάσεις του όμως προβληματίζουν, όπως και μια σειρά από στοιχεία που έρχονται στο φως.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς κατά την εξέτασή του, η κοπέλα που είχε ρεπό την Δευτέρα, μετά την νυχτερινή έξοδο και σε κατάσταση μέθης μπήκε στο κατάστημα που διατηρεί ο ίδιος στην περιοχή και του ζήτησε ναρκωτικά. Όπως ισχυρίζεται δεν της έδωσε, ωστόσο έφυγαν μαζί από το κατάστημα και πήγαν στο σπίτι του, όπου, κατά δήλωσή του υπήρξε συναινετική σεξουαλική πράξη και στη συνέχεια την άφησε στην περιοχή Τιγκάκι και εκείνη έφυγε.

Αύριο, πάντως, αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια, όντας ο τελευταίος που είδε την Αναστάζια και ακολούθως συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής της. Στο σώμα του, εξάλλου, βρέθηκαν ίχνη πάλης, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος, ενώ το κινητό της 27χρονης βρέθηκε από έναν σεκιουριτά σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο κοντά στο σπίτι του.

Σήμερα Κυριακή, οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο, το οποίο επίσης βρίσκεται κοντά στο σπίτι του 32χρονου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την επομένη της εξαφάνισης της κοπέλας, κάτοικοι της περιοχής τον είδαν να περιφέρεται στο σημείο μεταξύ των περιοχών Μαρμάρι και Τιγκάκι. Την περιοχή σαρώνει για πολλοστή φορά drone της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή των δύο εκπαιδευμένων σκυλιών της ελληνικής ομάδας διάσωσης, που ήρθαν από τα Τρίκαλα και τη Σάμο.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές της

Την ίδια στιγμή σε ένα από τα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται η Αναστάζια να μπαίνει την περασμένη Δευτέρα, ημέρα της εξαφάνισής της, σε ένα ψητοπωλείο, φορώντας ένα χαβανέζικο πουκάμισο και ένα σορτσάκι, έχοντας στην πλάτη το σακίδιό της, ενώ τη βλέπουμε και να κατευθύνεται στο ταμείο για να παραγγείλει και να πληρώσει.

Την ίδια ημέρα, εθεάθη σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, συναντήθηκε με μια παρέα  τεσσάρων ανδρών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Τότε ήταν που επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον σύντροφο της και του είπε ότι θα την επιστρέψει κάποιος με τη μηχανή του. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ.

Την επόμενη ημέρα ο Πολωνός σύντροφός της, ο οποίος την αναζητούσε, μπήκε στο ίδιο ψητοπωλείο και έδειχνε από το κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες της 27χρονης, προσπαθώντας να μάθει εάν η κοπέλα του είχε βρεθεί σε αυτό το μαγαζί.




Σημειώνεται πως, πέραν του Μπαγκλαντεσιανού, οι Αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους και τον Πακιστανό συγκάτοικό του. Υλικό από κάμερες ασφαλείας από διπλανές κατοικίες δείχνουν τον Μπαγκλαντεσιανό να μπαίνει με την 27χρονη στο σπίτι του. Ωστόσο, ο συγκάτοικός του υποστήριξε στις Αρχές ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, με την αστυνομία να πιστεύει ότι λέει ψέματα.

Στο σώμα του συγκατοίκου του συλληφθέντα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι υπόλοιποι της παρέας, διαπιστώθηκαν κάποιες αμυχές, τις οποίες ο ίδιος τις δικαιολόγησε ως αποτέλεσμα ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε πριν από μερικές ημέρες. Από την Αστυνομία ελήφθησαν δείγματα DNA από τον 32χρονο και τον συγκάτοικό του, από το σπίτι τους, καθώς και από το διαμέρισμα της κοπέλας και του συντρόφου της στο ξενοδοχείο.

Τα στοιχεία που οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια

Σημαντικά, οπωσδήποτε, είναι και τα στοιχεία που προέρχονται από την ανάλυση γενετικού υλικού, καθώς στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού φέρεται να βρέθηκε DNA της Αναστάζια. Εξάλλου, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 32χρονου και ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ιταλία, το οποίο φέρεται να είχε εκδοθεί την αμέσως επόμενη ημέρα από την εξαφάνιση της κοπέλας, με τον ίδιο να φέρεται πως δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ούτε καν τον συγκάτοικό του, ότι σκόπευε να φύγει.

Όσον αφορά στο κινητό της κοπέλας, το οποίο εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, από αυτό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Σημειώνεται πως στην επιχείρηση εντοπισμού της Αναστάζια συμμετείχαν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και εθελοντές οι οποίοι με drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε για τελευταία φορά η 27χρονη. Παράλληλα κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικης μετέβη χθες Σάββατο 17/6 στο νησί, προκειμένου να συμβάλει κι αυτό στις έρευνες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις ατόμων που βρίσκονται στο εργασιακό περιβάλλον της 27χρονης, καθώς και του συντρόφου της, με τον οποίο ήρθαν πριν από ένα μήνα στη Κω, για να εργαστούν το καλοκαίρι και ο οποίος ήταν ο τελευταίος που επικοινώνησε μαζί της, πριν χαθούν τα ίχνη της. Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι της 27χρονης την αναζητούν ακόμη και στα τουρκικά παράλια μέσω των social media, εκτιμώντας ότι την έχουν απαγάγει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This