Στο έλεος των πυρκαγιών για 5η μέρα η χώρα: Συναγερμός για τις ακραίες συνθήκες

Βελτιωμένη η κατάσταση σε Μάνδρα, Μέγαρα και Λακωνίας - Δύσκολο το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

Must Read

Για ακόμη ένα βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο και στη Λακωνία.

 



Και ενώ μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στη Μάνδρα και το Λουτράκι, που είδαν τους κόπους μιας ζωής, να γίνονται στάχτη, η εικόνα των πυρκαγιών φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική καλύτερη σε όλα τα μέτωπα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο νέας αναζωπύρωσης και επέκτασης του πύρινου εφιάλτη. Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά υπάρχουν «καντηλάκια», φωτιάς. Παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Χθες, οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε περιοχές όπου οι φλόγες είχαν καταλαγιάσει, θέτοντας εκ νέου σε κίνδυνο σπίτια, αλλά και τεράστιες εκτάσεις δάσους. Αρκετές ήταν οι εντολές εκκένωσης σε οικισμούς της περιοχής, ενώ η φωτιά μπήκε σε σπίτια.

 






Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Οινόη, Άγιος Παντελεήμονας, Κιάφα, Αγ. Ιωάννης Κορακάς, Μελετάκι, Αγ. Σωτήρας, Πανόραμα, Παλαιοκούνδουρα, Παλαιοχώρι. Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Λακωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, ωστόσο υπάρχει ενεργό σημείο προς το ανατολικό τμήμα της φωτιάς. Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, η πυρκαγιά στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της.

 






Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ρόδο

Σκληρή συνεχίζει να είναι η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και κάποιες από αυτές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω του δύσβατου σημείου που κατακαίει η φωτιά, στο δάσος του Έμπωνα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων. Την ίδια ώρα, σε συλλήψεις τριών ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Κρήτη, επειδή πραγματοποιούσαν υπαίθριες εργασίες, επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιάς. Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας, μετά την χτεσινή απογευματινή αναζωπύρωση, με μικρές εστίες να αντιμετωπίζονται από πεζοπόρα τμήματα. Οι φλόγες, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό, καίνε πευκοδάσος αλλά και ελαιώνες. Εκκενώθηκε και μία κτηνοτροφική μονάδα. Για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια που θα συνδράμει το έργο των πυροσβεστών.

 



Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

 

Διαβάστε ακόμα:

Τρίτη σερί νύχτα αγωνίας σε Μάνδρα και Ρόδο – Τρόμος για τις ακραίες θερμοκρασίες της Παρασκευής

«Νιώθω ασφαλής γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να κάψει…» – Περισσεύει η οργή στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This