Βέλη της ΓΣΕΕ κατά του διοικητή του ΓΝ Χαλκίδας για το «όχι διανομέας» στο ανακοινωθέν για τον 46χρονο

«'Ντροπή' της δημόσιας διοίκησης» - «Η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη»

Must Read

Με μια ιδιαιτέρως επικριτική ανάρτηση, ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ζητά την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Κωνσταντίνου Χροναίου, ο οποίος υπέγραψε το ανακοινωθέν του νοσοκομείου για τον θάνατο του 46χρονου Τηλέμαχου, ο οποίος δούλευε παράνομα σε ψησταριά ως διανομέας με ποδήλατο και εργαζόταν εν μέσω καύσωνα, καταλήγοντας να πεθάνει από θερμοπληξία.

Στην ανακοίνωση του ΓΝ Χαλκίδας υπογραμμίζεται ότι ο 46χρονος… δεν ήταν διανομέας, κάτι που εξ αρχής, αλλά κυρίως στη συνέχεια, καταρρίφθηκε με κρότο, αφού άπαντες το γνώριζαν και επιβεβαιώθηκε άλλωστε και επίσημα.

Ο κ.Καραγεωργόπουλος αναφέρει ότι ο διοικητής του νοσοκομείου έσπευσε «να καλύψει τον εργοδότη» και αναρωτιέται: «Που το ήξερε άραγε αυτό (σ.σ. ότι δεν ήταν διανομέας) ο Διοικητής; Ζήλεψε τον επιθεωρητή Κλουζό ή μήπως είναι κολλητός του ο εργοδότης; Έλαβε μήπως εντολή άνωθεν να ‘συγκαλύψει’ την υπόθεση;»

Ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ συνεχίζει επισημαίνοντας ότι ο 46χρονος ήταν αδήλωτος και ανασφάλιστος διανομέας με ποδήλατο και εργαζόταν κάνοντας διανομές μέσα στον καύσωνα σε ώρες που απαγορεύεται, σύμφωνα με τις έκτακτες αποφάσεις της Πολιτείας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

«Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο κύριε Διοικητά και το ΔΤ που εκδώσατε σας καθιστά ‘ντροπή’ της δημόσιας διοίκησης», σχολιάζει δηκτικά ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.



  • Η ανάρτηση:

Η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Ο Υπουργός υγείας θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση. Ο Διοικητής αυτός εξέδωσε Δελτίο Τύπου για το νεκρό από θερμοπληξία συνάδελφο μας διαμομέα, με το οποίο σπεύδει να καλύψει τον εργοδότη αναγράφοντας στο κείμενο του ΔΤ, εντός παρένθεσης «όχι διανομέας». Που το ήξερε άραγε αυτό ο Διοικητής; Ζήλεψε τον επιθεωρητή Κλουζό ή μήπως είναι κολλητός του ο εργοδότης; Έλαβε μήπως εντολή άνωθεν να «συγκαλύψει» την υπόθεση;

Ο συνάδελφός μας ήταν ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ – ΑΔΗΛΩΤΟΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ- και εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης κάνοντας ΔΙΑΝΟΜΕΣ με ΠΟΔΗΛΑΤΟ μέσα στον καύσωνα τις μεσημβρινές ώρες 12.00-17.00 που απαγορεύεται. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο κύριε Διοικητά και το ΔΤ που εκδώσατε σας καθιστά «ντροπή» της δημόσιας διοίκησης.

Εγώ θα παραθέσω την μαρτυρία της ίδιας της μητέρας του 46χρονου μίλησε σε τοπικό μέσο, επιβεβαιώνοντας πως ο γιος της εργαζόταν ως διανομέας σε κατάστημα εστίασης, περιγράφοντας τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι με εμφανή τα συμπτώματα θερμοπληξίας:

«Ήρθε το παιδί μου από τη δουλειά, δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο κι έκανε διανομή με το ποδηλατάκι του. Ήρθε από το σουβλατζίδικο και δεν καταλάβαινα. Άρχισε και μου πέταγε την μπλούζα, δεν καταλάβαινα τι έκανε. Λέω “παιδάκι μου, τι έχεις;”. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν μίλαγε. Παίρνουμε τηλέφωνο τον γιατρό και λέει “μάλλον είναι θερμοπληξία αλλά τροχάδην να τον πάτε στο νοσοκομείο. Βάλτε του πετσέτα στο μέτωπο και να τον πάτε στο νοσοκομείο».

 



 



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This