Ξεκίνησε το «μπάλωμα»: Γιατροί διανύουν 85 χλμ για εφημερίες – Αντιδράσεις και παραιτήσεις

«Η κυβέρνηση προχωρά στην αναγκαστική μετακίνηση», σχολιάζει η ΟΕΝΓΕ

Must Read

Με αρνητική διάθεση (και δικαιολογημένα) «χαιρετίστηκε» από τους ιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου η απόφαση ότι πρέπει να διανύσουν απόσταση 85 χλμ. προκειμένου να βρεθούν σε διαφορετικό νομό και στο νοσοκομείο Άρτας προκειμένου να κάνουν το γνωστό «μπάλωμα» δηλαδή να κάνουν εφημερίες καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) αφορά του ακτινολόγους του νοσοκομείου και έχει διάρκεια τριών μηνών, δηλαδή, όλο το καλοκαίρι.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες καθώς το προσωπικό στο Αγρίνιο είναι ήδη περιορισμένο και πραγματικά είναι εξουθενωμένο καθώς κάνουν 10 εφημερίες οι οποίες είναι πολλές περισσότερες από όσες προβλέπει ο νομός. Μάλιστα, το νοσηλευτικό ίδρυμα έχασε μια ακτινολόγο η οποία παραιτήθηκε γιατί δεν μπορούσε να κάνει τόσα χιλιόμετρα.

«Μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις γίνονταν μόνο από το Αγρίνιο προς το Μεσολόγγι που η απόσταση είναι μικρότερη. Όμως σήμερα με 6 ακτινολόγους στο Αγρίνιο όπου μόνο οι 3 μπορούν να χρησιμοποιούν τον αξονικό λόγω ειδικής εκπαίδευσης, αντιλαμβάνεστε ότι το βάρος πέφτει σε 3 άτομα τα οποία μάλιστα πρέπει να μετακινούνται και στην Άρτα τη στιγμή που έχουμε ούτως ή άλλως υπάρχει υπερεφημέρευση. Γι αυτό και άρχισαν ήδη οι παραιτήσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Αγραφιώτης.

Με αφορμή την περίπτωση του Αγρινίου η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τονίζει, σε ανακοίνωσή της, την προχειρότητα με την οποία καλύπτονται τα κενά στα νοσοκομεία.

«Οι αρμόδιοι (διοίκηση νοσοκομείου Άρτας, διοίκηση 6ης ΥΠΕ, πολιτική ηγεσία υπουργείου Υγείας) δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση εξοντώνοντας έτσι τους ελάχιστους εναπομείναντες γιατρούς. Συγκεκριμένα, έχουν απομείνει μόνο 2 (δυο) γιατί μια γιατρός επέλεξε πρόσφατα να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα μην αντέχοντας άλλο την υπερεφημέρευση.

Οι 2 εναπομείναντες γιατροί εφημερεύουν από 15 μέρες τον μήνα.

Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι για να συγκαλύψουν αυτές τις σοβαρότατες ευθύνες τους καταφεύγουν τώρα στην γνωστή «συνταγή» των αναγκαστικών μετακινήσεων αντί για προσλήψεις. Δίνουν “εντολές” σε γιατρούς Ακτινολόγους του νοσοκομείου Αγρινίου και του Κ.Υ Αγρινίου να εφημερεύουν στην Άρτα. Έτσι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο διάλυσης και το Ακτινολογικό του Αγρινίου: ήδη μια γιατρός υπέβαλε την παραίτησή της από το ΕΣΥ αρνούμενη την “ετσιθελική” μετακίνηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

Διεθνώς ρεζίλι για την κατάρρευση του ΕΣΥ: «Τα ελληνικά νησιά έχουν τουρίστες, αλλά όχι γιατρούς»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This