«112» σε τρεις οικισμούς στο Βελεστίνο και στα βόρεια της Λαμίας – Ζημιές σε σπίτια και ΙΧ

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Πυροσβεστική στα νέα μέτωπα

Must Read

Μια νέα τεράστια αναταραχή με μια φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στον δήμο Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε ότι τυλίχθηκε στις φλόγες αγροτοδασική έκταση έξω από το χωριό, Άγιος Γεώργιος.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 6 οχήματα με 18 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα. Το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς στην περιοχή επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το magnesianews στους κατοίκους του χωριού όπως και του Βελεστίνου αλλά και του Σέσκλου στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Τα πρώτα σπίτια στην αρχή του Βελεστίνου θα εκκενωθούν, με τους κατοίκους να προωθούνται προς το κέντρο, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης, τονίζοντας ότι η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

Από την ίδια πηγή, υπάρχουν πληροφορίες ότι στον Άγιο Γεώργιο η φωτιά έχει κάψει σπίτια, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένη.

Έχει εκκενωθεί ο οικισμός Σέσκλο ενώ στάλθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση στο Διμήνι, το Παλιούρι και την βιομηχανική περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή:

Την ίδια στιγμή, οι καπνοί από την φωτιά έφτασαν μέχρι και τον Βόλο.

Η Πυροσβεστική στην Μαγνησία δίνει φωτιά και σε ένα δεύτερο μέτωπο, στον Κρόκιο Αλμυρού. Οι φλόγες καίνε σε αγροτική έκταση και έχουν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Για την ώρα, δεν απειλείται ο οικισμός.

Συναγερμός στη Λαμία

Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο κέντρο της Λαμίας από φωτιά που ξέσπασε πολύ κοντά σε σπίτια στη συνοικία του Αφανού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φλόγες ξεπήδησαν σε έκταση δίπλα στο γήπεδο και πήραν διαστάσεις. Πηγές αναφέρουν ότι έχει καεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου ενώ οι άνεμοι σπρώχνουν την φωτιά στις αυλές των σπιτιών.

Στις 5 στάλθηκε μήνυμα στους πολίτες που μένουν στην συνοικία του Αφανού να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια. Την ίδια στιγμή μέλη της Πολιτικής Προστασίας πήγαν σε κάθε σπίτι ξεχωριστά για να διαπιστώσουν ότι οι ένοικοι είχαν φύγει.

Το έκτακτο μέτρο αφορά τα σπίτια από την οδό Νικολοδήμου και πάνω, ενώ έχει αποκλειστεί και η προσέγγιση στη συνοικία από την Ξηριώτισσα και την οδό Λεβαδίτου στο ύψος της Εκκλησιών.

 

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε κτήριο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης:

Ταξίαρχος για συντριβή Canadair: «Ο πιλότος δεν έβλεπε από τον καπνό, το επιβεβαίωσε ο γιος μου που πετούσε εκεί»

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα – Βίντεο με την καταστροφή στη Ρόδο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This