Πολεμική Αεροπορία: Ασφαλής η αεροπορική βάση στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου

Must Read

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκδόθηκε από την Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωση αναφορικά με την πυρκαγιά στο στρατόπεδο πυρομαχικών που βρίσκεται κοντά στη Νέα Αγχίαλο, από την οποία και προκλήθηκαν απανωτές εκκωφαντικές εκρήξεις, αναστατώνοντας την ευρύτερη περιοχή και προξενώντας μικροτραυματισμούς και μικρής κλίμακας υλικές ζημιές.

Η ανακοίνωση, όπως μεταδόθηκε στο ΕΡΤ news και δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει τα εξής:

«​Ανακοινώνεται ότι από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα.

​Το στρατόπεδο βρίσκεται περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (έδρα 111ΠΜ) και εκκενώθηκε περί την 17:45 όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό.

​Μετά την είσοδο της φωτιάς στο δυτικό τμήμα του στρατοπέδου ακούστηκαν εκρήξεις διαφόρων εντάσεων, ενώ την 19:18 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.

​Λόγω των εκρήξεων η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας στα τρία χιλιόμετρα πέριξ του στρατοπέδου και εκπέμφθηκε σχετικό σήμα από το 112 την 19:50.

​Με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας όσα αεροσκάφη ευρίσκοντο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου εκτός των καταφυγίων (shelters) μεταστάθμευσαν προς άλλα αεροδρόμια ενώ, επίσης για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε ο οικισμός των Αξιωματικών που βρίσκεται εντός των ορίων της 111ΠΜ.

​​Εξακολουθεί να παρακολουθείται η κατάσταση στο στρατόπεδο πυρομαχικών περιοχής Καράμπα λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου.

Πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς έχουν αποσταλεί προς το στρατόπεδο Καράμπα προκειμένου να επέμβουν αμέσως μόλις οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέψουν.

​Την παρούσα χρονική στιγμή η αεροπορική βάση της 111ΠΜ κρίνεται ασφαλής. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή επικρατεί άπνοια.

​Τονίζεται ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.

​Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είχαν υλοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς και οι απαραίτητες προβλεπόμενες ζώνες πυρασφαλείας πέριξ των κρίσιμων εγκαταστάσεων εντός του στρατοπέδου και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

​Από την πρώτη στιγμή στο στρατόπεδο ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Πυρασφαλείας και τα Τμήματα Αμέσου Επεμβάσεως για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Το στρατόπεδο εκκενώθηκε έγκαιρα από την στιγμή που η πυρκαγιά δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This