Τρόμος από τις ισχυρές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Απομακρύνονται με βάρκες κάτοικοι και τουρίστες

Σε αποθήκη πυρομαχικών οι εκρήξεις - Πληροφορίες για τραυματίες από θραύσματα τζαμιών - Μεγάλη αναζωπύρωση στη Λαμία

Must Read

Εκτός ελέγχου βρίσκoνται το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία. Πριν λίγη ώρα σήμανε συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, καθώς σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι εκρήξεις σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών  της Πολεμικής Αεροπορίας και ακούγονται μέχρι τον Βόλο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δεξαμενές καυσίμων της ΠΑ στις Μικροθήβες. Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ «Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίλαο». Μάλιστα, μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε σε ζωντανή σύνδεση, με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ να φωνάζει έντρομη.


Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες από θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν κατά την διάρκεια των εκρήξεων. Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους κλαίγοντας. «Τρομάξαμε πολύ με τις εκρήξεις, ακούγονται ακόμα και τώρα» σε ζωντανή σύνδεση. 


Ήδη από το Λιμάνι Αγχιάλου, έχουν απομακρυνθεί οικογένειες με παιδιά, με βάρκες και φουσκωτά που βρίσκονται στο σημείο για να βοηθήσουν.



Σκάφος του λιμενικού συντονίζει τις προσπάθειες απομάκρυνσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου προς το λιμεναρχείο του Βόλου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει περικυκλώσει την περιοχή.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, είτε έφευγαν οδικώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιωτών και διασωστών που ειδοποίησαν στελέχη του Λιμενικού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής, ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από τον χώρο αποθήκης της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Συνεχείς εκκενώσεις στον Βόλο

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι 11 περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε τώρα προς Βελεστίνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους σε Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο να εκκενώσουν προς Βόλο.

Νωρίτερα είχαν εκφρασθεί φόβοι ότι οι άνεμοι που είχαν κοπάσει θα ενισχυθούν, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και πιθανότατα οδήγησε στην αναζωπύρωση της φωτιάς.

Δείτε το μήνυμα:

 

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Λαμία

Παράλληλα, μεγάλη αναζωπύρωση στη βόρεια πλευρά της Λαμίας έχει προκαλέσει νέο τρόμο.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, η φωτιά μαίνεται στον κόμβο κοντά στο ICE και στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ήχησε το 112 με τους κατοίκους να καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή Αμφιθέα.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This