Διοικητής νοσοκομείου «έκοψε» με το «έτσι θέλω» μισθό γιατρού!

Στο πλευρό του στέκονται οι συνάδελφοί του

Must Read

Αναταραχή επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μετά την απόφαση του διοικητή να «κόψει» τον μισθό ενός ορθοπεδικού ο οποίος αρνήθηκε να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή χωρίς γραπτή εντολή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός ζήτησε να του υποβληθεί γραπτώς από τον διοικητή η διαταγή για την μεταφορά και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του. Ο γιατρός επέμενε, καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος, η νόμιμη οδός είναι να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο του ασθενούς.

Ωστόσο, ο διοικητής προέβη σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και επέβαλε στέρηση μισθού στον γιατρό!

Η αντίδραση των γιατρών

Στο πλευρό του γιατρού στέκονται οι συνάδελφοί του οι οποίοι χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» και «αυταρχική» την κίνησή του.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης και παραδειγματισμού των υπόλοιπων γιατρών. 

Περιγράφοντας τι συνέβη αναφέρουν:

«Αντί να απολογηθεί ο διοικητής, επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για κάτι που ο ίδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη ως όφειλε. Δίνοντας γραπτή εντολή ήξερε, ότι αν συνέβαινε κάτι στον ασθενή  θα ήταν υπόλογος. Αντί αυτού έδωσε παράνομη προφορική εντολή επικαλούμενος το νόμο, που και οι εμπνευστές του τον πήραν πίσω άρον άρον (αναθεωρήθηκε με το Ν. 5041/2023), και επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον συνάδελφο Θανάση Αδάμ επειδή έκανε αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή του και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας».

Και σχολιάζουν:

«Η λογική πάμε κι όπου βγει είναι κοινός τόπος πια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα δεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούμε τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού στον γιατρό και τονίζουν ότι οι ίδιοι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να γίνει αυτό.

Δείτε επίσης:

Ξεκίνησε το «μπάλωμα»: Γιατροί διανύουν 85 χλμ για εφημερίες – Αντιδράσεις και παραιτήσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This