Διάσπαρτες εστίες στον Ασπρόπυργο – Ξεψύχησε 67χρονος εγκαυματίας από την φωτιά στην Τιθορέα

Η μάχη συνεχίζεται - Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Τζιά - Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος για σήμερα

Must Read

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου, αρκετά κοντά στο Κανάλι του Μόρνου.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και όπως είπαν η φωτιά δεν έχει την ίδια δυναμική με χθες. Οι φλόγες χθες έμοιαζαν να ξεφεύγουν γι’αυτό επιστρατεύτηκαν και πιο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Το μόνο καλό είναι ότι η φωτιά δεν είναι κοντά σε σπίτια οπότε δεν απειλήθηκε καμία κατοικημένη περιοχή.

Η μεγαλύτερη έγνοια της Πυροσβεστικής ήταν να μην επεκταθεί στο κανάλι του Μόρνου που είναι πολύ κοντά στο εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Πάντως χθες ξέσπασε συναγερμός γιατί κάποια στιγμή η φωτιά κινήθηκε  προς ένα λατομείο στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ωστόσο και σήμερα προβλέπεται μια δύσκολη μέρα καθώς υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες, οι οποίες δεν είναι εύκολο να προσεγγιστούν.

Στο σημείο από χθες επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.Με το πρώτο φως της ημέρας την Κυριακή ρίχτηκαν στην μάχη τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν ακόμη εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες ΟΤΑ.


Ο καπνός από την πυρκαγιά «έπνιξε» αρκετές περιοχές της Αττικής με τους πολίτες να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους.

Πέθανε 67χρονος εγκαυματίας

Ακόμα ένα θύμα από τις πρόσφατες φωτιές μετρά η χώρα μας.

Χθες ξεψύχησε σε νοσοκομείο ένας 67χρονος άνδρας  που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά την πυρκαγιά στην Κάτω Τιθορέα της Φθιώτιδας, στις 26 Ιουλίου.

Ο άνδρας, που ήταν μελισσοκόμος, είχε προσπαθήσει να σώσει τις κυψέλες του και έτσι έπαθε τα εγκαύματα καθώς τον πλησίασαν οι φλόγες. Σύμφωνα με το lamiareport.gr  άρπαξε φωτιά η μπλούζα του.

Αρχικά είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας όπου και διασωληνώθηκε. Στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων, διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Στην Τζιά

Σε συναγερμό για μια ακόμη μεγάλη φωτιά τέθηκε χθες η Πυροσβεστική καθώς οι φλόγες τύλιξαν και το νησί της Τζιάς (Κέα).

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Μάλιστα ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή χωρίς, όμως, να απειλήσει σπίτια.

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να οριοθετηθεί σχετικά γρήγορα.

Ο κίνδυνος για σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου)

Δείτε επίσης:

Νέο «κράξιμο» εκ Γερμανίας στην… Κυβέρνηση του 112: «Δεν αρκεί η εκκένωση»

Φωτιές στην Ελλάδα: «Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά» λέει ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών

Ας μιλήσουν ξανά για «ετοιμότητα»… Στάχτες κι αποκαΐδια 507.910 στρέμματα μόνο τον Ιούλιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This