Από αυτό το βαν βγήκαν οι Κροάτες για να σκοτώσουν – Όλοι ήξεραν, κανείς δεν έδρασε και τώρα ο Μιχάλης Κατσουρής δεν ζει

Τα ΜΜΕ μέσα σε λίγες ώρες εντόπισαν και ταυτοποίησαν τις κινήσεις των οπαδών -  Οι ελληνικές Αρχές πάλι, τον… ύπνο του δικαίου παρά την ενημέρωση από παντού

Must Read

Όσο περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονική επίθεση των χουλιγκάνων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, τόσο αυξάνεται η οργή και ο θυμός κατά εκείνων που ήξεραν εδώ και τέσσερις μέρες τι επίκειται, αλλά παρόλα αυτά δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δακτυλάκι.



Ούτε στα σύνορα ελέγχθηκαν οι επικίνδυνοι Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (και πέρασαν ανενόχλητοι από την Κακαβιά παρότι υπήρχε η δεδομένη απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA  και οι ίδιοι δεν έκρυψαν ότι πάνε να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αθήνα), ούτε κατά τη διαδρομή τους στη μισή Ελλάδα, σχηματισμένοι πια σε κομβόι, τους εμπόδισε κανένας, ούτε καν στην Αθήνα δεν ασχολήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.




Στα διόδια της Ελευσίνας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αστυνομικοί εντόπισαν και αντιπαρέβαλλαν τα στοιχεία που είχαν με τις πινακίδες και ξεκίνησαν να τους ακολουθούν, αλλά στην είσοδο της Αττικής Οδού κατάφεραν να τους χάσουν, έχοντας χωριστεί το κομβόι σε δύο ομάδες.



Και εξαιτίας αυτού, η οικογένεια του Μιχάλη, η Ελευσίνα, αλλά και όλοι οι νοήμονες πολίτες, θρηνούν τον άδικο χαμό ενός παλικαριού, το οποίο έπεσε θύμα οργανωμένης επίθεσης αδίστακτων χούλιγκαν, Κροατών, Ελλήνων αλλά και άλλων εθνικοτήτων, όπως διαπιστώνεται από τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.



Δεν μιλάμε για οπαδική βία, για ένα «ραντεβού» που δόθηκε ανάμεσα σε ελαφρόμυαλους ακόλουθους αντίπαλων ομάδων, αλλά για οργανωμένη ένοπλη δολοφονική επίθεση. Η οποία μπορούσε να αποτραπεί από τις ελληνικές Αρχές, αλλά δεν απετράπη.



Λόγω αδράνειας; Λόγω ανικανότητας; Λόγω αδιαφορίας; Δεν έχει και σημασία όταν ένα παλικάρι είναι νεκρό. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν στη μνήμη του, είναι να παραδεχθούν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να παραιτηθούν. Το ελάχιστο. Τόσο απλά.



Στο σταθμό Ειρήνη το βαν των Κροατών που είχαν εντοπίσει οι αρχές του Μαυροβουνίου

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ σε συνέχεια προηγούμενης αποκάλυψης για την ενημέρωση που παρείχαν οι Μαυροβούνιοι το πρωί της Δευτέρας στην ελληνική αστυνομία, αναφορικά με την κάθοδο επικίνδυνων Κροατών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (τα αυτοκίνητά τους αλλά και τις πινακίδες κυκλοφορίας τους), το λευκό βαν από το οποίο αποβιβάστηκαν στο σταθμό Ειρήνη και ακολούθως εξαπέλυσαν την επίθεση, είχε επισημανθεί στο σχετικό έγγραφο από το Μαυροβούνιο.

Η σχετική επισήμανση της πινακίδας του λευκού βαν στο σήμα από το Μαυροβούνιο προς την ΕΛ.ΑΣ.

Η πινακίδα του  λευκού βαν που ήταν παρκαρισμένο στο σταθμό Ειρήνη αναγράφεται στο σχετική σήμα που έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ από τη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Σχετικό σήμα είχαν προηγουμένως στείλει οι αρχές της Κροατίας στις 4 Αυγούστου και στην Ελλάδα και στο Μαυροβούνιο και στην Αλβανία και στην Interpol.

Υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι όλοι γνώριζαν τα πάντα;

Το λευκό βαν των Κροατών παρκαρισμένο στο σταθμό Ειρήνη (πλάνο από ΣΚΑΙ)

Το ότι τα ΜΜΕ μέσα σε ελάχιστες ώρες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το όχημα του σήματος, αλλά και άλλα οχήματα, τις κινήσεις του κροατικού κομβόι και να φέρουν στο φως λεπτομέρειες της υπόθεσης, τινάζει στον αέρα την έννοια του «αυτονόητου» για τη δουλειά των Αρχών και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ανευθυνο-υπεύθυνους που δεν έχουν καν την ευθιξία να παραιτηθούν και ψάχνουν και σε αυτή την περίπτωση εξιλαστήρια θύματα για να καρατομήσουν και να τους ρίξουν το μπαλάκι των ευθυνών.



Κατόπιν εορτής, ως συνήθως, οι ελληνικές Αρχές ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για Έλληνες συνεργούς, ενώ έχει εγκριθεί και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς έχουν κατασχεθεί τα κινητά και των 94 που συνελήφθησαν για την επίθεση.

Συγκεντρώνεται επίσης υλικό από κάμερες, για να μπορέσουν να ανασύρουν ό,τι υλικό θα οδηγήσει τις Αρχές στην ταυτοποίηση των  δολοφόνων του Μιχάλη Κατσουρή και ήδη η ολιγωρία είναι τεράστια…



Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών η εποπτεία των ερευνών για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Την εποπτεία των ερευνών για την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, έχει ήδη η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ, η οποία, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ζήτησε να ενημερώνεται για κάθε στάδιο της έρευνας.

Η κ. Γκανέ θα έχει άμεση ενημέρωση και συνεργασία με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών που έχουν επιληφθεί των ερευνών, ώστε να διενεργηθούν με γρήγορους ρυθμούς όλες οι αναγκαίες προανακριτικές  ενέργειες για την διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης, που κόστισε την ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.



Η επικεφαλής της εισαγγελίας Εφετών έχει ήδη ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, που δέχθηκε ο 29χρονος. Η κ. Γκανέ φέρεται να έχει ήδη δώσει εντολή να μην μείνει εκτός ελέγχου κανένας υπαίτιος για όσα έγιναν στην Νέα Φιλαδέλφεια και να συνεχιστούν εντατικά οι συλλήψεις, ώστε να βρεθούν ενώπιον των Αρχών οι δράστες και να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους σε όσα έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Η κ.Γκανέ έχει ζητήσει να αναζητηθούν διερμηνείς οι οποίοι θα χρειαστεί να παρασταθούν στα στάδια της ανάκρισης για τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους.









Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This