Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου: Xιλιάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι σε ουρές πολλών χιλιομέτρων για πάνω από 7 ώρες!

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει μια τεράστια έκρηξη», προειδοποιεί για τη μετάγγιση του υγραερίου ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Must Read

Σε καλοκαιρινή εκδοχή του φιάσκου με τα χιόνια στην Αττική Οδό εξελίσσεται το σκηνικό με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, το οποίο μετέφερε περισσότερους από 7 τόνους υγραερίου, καθώς έχουν περάσει τουλάχιστον 7 ώρες και χιλιάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ουρές χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα κάποια από τα οχήματα που ξέμειναν από καύσιμα, καθώς λόγω της αφόρητης ζέστης, αναγκάστηκαν να έχουν ανοιχτό τον κλιματισμό, με αποτέλεσμα να αδειάσει το ντεπόζιτό τους, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να το ξαναγεμίσουν, προκειμένου να ξεκινήσουν. Ακινητοποιημένα παρέμειναν, εξάλλου, και περισσότερα από 12 τουριστικά λεωφορεία στα ΚΤΕΛ Κορίνθου, γεμάτα με επιβάτες που ταξιδεύουν για Αθήνα.

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη», προειδοποιεί την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στο OPEN για το περιστατικό, αλλά και για την επιχείρηση μετάγγισης του εξαιρετικά εύφλεκτου φορτίου από το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες, σε άλλο, ασφαλές. Η μετάγγιση των 7,2 τόνων υγραερίου που μεταφέρει το βυτιοφόρο είναι σε εξέλιξη και είναι μία διαδικασία, κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, «να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΠΣ, τονίζοντας πως το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη, το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα».

Υπογράμμισε δε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», πρόσθεσε ο κος Βαθρακογιάννης, διευκρινίζοντας πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας. «Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο έσπευσαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, οι οποίοι παραμένουν σε επιφυλακή, μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονοβόρα διαδικασία της μετάγγισης.

 

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN για το ιδιαίτερα ανησυχητικό συμβάν και η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμα ένα δίωρο μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάγγιση ολόκληρης της ποσότητας του υγραερίου από το βυτιοφόρο, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαδικασία και τη μεταφορά του οχήματος. «Θα χρειαστούμε τουλάχιστον ακόμα ένα δίωρο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με όσα μας γνωρίζει η εταιρεία. Γι’ αυτό ζητήσαμε νωρίτερα από τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή, είτε προς Αθήνα είτε προς Κόρινθο, για να μην ταλαιπωρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ.

«Έχει ανοίξει η παλαιά εθνική οδός, έχουν ενεργοποιηθεί και τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στην Αθηνών – Κορίνθου, προκειμένου να οδηγούνται τα οχήματα που βρίσκονται ακόμα στη νέα εθνική οδό στο αντίθετο ρεύμα για να επιστρέψουν. Ζητούμε από τον κόσμο να χρησιμοποιούν την παλαιά εθνική οδό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να κινηθούν σε αυτούς τους δρόμους τις επόμενες ώρες οι συμπολίτες μας, αν δεν υπάρχει ανάγκη», πρόσθεσε η κα Δημογλίδου.

Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, άνοιξε το ρεύμα της νέας εθνικής οδού προς Αθήνα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου από το καμένο βυτιοφόρο. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς πρέπει να μετακινηθεί το  κατεστραμμένο βυτιοφόρο και να καθαριστεί ο δρόμος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση του κου Βαθρακογιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εν λόγω όχημα θα φορτωθεί σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο. Λίγο πριν από τις 8, εξάλλου, είχε αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αυτό, πάντως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ταλαιπωρία των πολιτών θα διαρκέσει για αρκετές ώρες ακόμη, ωσότου αποσυμφορυθούν οι δρόμοι.

ΣΥΡΙΖΑ: «Για άλλη μια φορά ανίκανο το δήθεν επιτελικό κράτος»

«Χιλιάδες οδηγοί και ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρες στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο περνούν οι ώρες οι καταγγελίες πληθαίνουν για έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης. Όπως όλα δείχνουν η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η διαδικασία μετάγγισης του εύφλεκτου υλικού από το βυτιοφόρο. Οι αρχές οφείλουν τουλάχιστον να μεριμνήσουν, έστω και τώρα, για την τακτική ενημέρωση των εγκλωβισμένων και για την παροχή των αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης, νερού και τροφίμων», συνεχίζει στο ίδιο ύφος και καταλήγει τονίζοντας πως «τα ερωτήματα είναι τεράστια για το πώς δεν αποφεύχθηκε έγκαιρα το μποτιλιάρισμα και η πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες. Το βέβαιο είναι ότι το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για ακόμη μια αφορά αποδεικνύεται ανίκανο να προλάβει και να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις».

ΚΚΕ: «Αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά η έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων»

Να ληφθεί κάθε μέριμνα για τους χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου ζήτησε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, στην οποία υποστηρίζει ότι για ακόμη μια φορά «αναδεικνύεται η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας».

«Η μεγάλη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στην παλαιά Εθνική, λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο όχημα, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να κινηθούν, αλλά και χωρίς καμία μέριμνα, τόσο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και από τη διαχειρίστρια εταιρεία, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στους κατά τα άλλα γεμάτους διόδια αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Τώρα πρέπει να ληφθεί κάθε μέριμνα για τους χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες για όσο διάστημα παραμένουν εγκλωβισμένοι, σε συνδυασμό με τα άμεσα μέτρα για τον όσο πιο γρήγορο και ασφαλή απεγκλωβισμό τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σημειώνεται πως παρεμβάσεις για το θέμα πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια, και Χρήστος Τσοκάνης, στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής στα Μέγαρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This