Νέα Φιλαδέλφεια: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 43χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού

Αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα ζήτησε και έλαβε από την 25η τακτική ανακρίτρια ο 43χρονος Έλληνας χούλιγκαν, που συνελήφθη χθες το απόγευμα στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη, μετά την ταυτοποίησή του ως ένας από τους εμπλεκόμενους στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ο συλληφθείς βρέθηκε το Σάββατο ενώπιον της ανακρίτριας χωρίς δικηγόρο και αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί επέστρεψε στη ΓΑΔΑ όπου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την απολογία του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει τη δικογραφία, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης. Οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σειρά από συγκεκριμένα ευρήματα, τα οποία εξετάζονται και η αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ότι θα φέρει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού νέους κατηγορούμενους.

Γνώριμος στις Αρχές

Ο συλληφθείς, γνωστός με το ψευδώνυμο «σουβλατζής», είναι, με βάση τη δικογραφία, ένα από τα άτομα που εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Μάλιστα πρόκειται για σεσημασμένο χούλιγκαν ο οποίος στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια με οπαδικά κίνητρα, ενώ είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Τον 43χρονο χούλιγκαν «έκαψε» βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται να καθοδηγεί το  «τάγμα εφόδου» των Κροατών χούλιγκαν προς το γήπεδο της ΑΕΚ. Μάλιστα ο οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού αναφερόταν από την αρχή στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ), στο πλαίσιο της προανάκρισης, και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ωστόσο ταυτοποιήθηκε αργότερα.

Χθες το βράδυ εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψής του με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες και να τον οδηγούν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 43χρονου χούλιγκαν του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν, μεταξύ άλλων, δύο μεταλλικά μπαστούνια του baseball και ένα ξύλινο στειλιάρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού και από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης , δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ειδικότερα κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας, -2- μεταλλικά μπαστούνια baseball, -2- κράνη, χρώματος μαύρο, συσκευή κινητού τηλεφώνου, ξύλινο στειλιάρι και κράνος, χρώματος μαύρο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Διαβάστε επίσης: 

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια για το ματς με τη Ντιναμό – Με συνοδεία δεκάδων περιπολικών η αποστολή των Κροατών

Στειλιάρι και ρόπαλα του μπέιζμπολ βρέθηκαν στο σπίτι του χούλιγκαν που συνελήφθη – Άκαρπες οι έρευνες μέσω DNA

Συνελήφθη ο οπαδός του Παναθηναϊκού για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This