Η ΕΕ έχει στείλει για βοήθεια ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά οι φωτιές εξακολουθούν να σβήνουν στη θάλασσα

Must Read

Την ώρα που η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη βγαίνει χωρίς ντροπή και μιλά για «προπαγάνδα των αριθμών», αναφορικά με τα σοκαριστικά στοιχεία του Meteo, τα οποία αναφέρουν ότι φέτος με 52% λιγότερες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκε 195% αύξηση της καμένης γης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να επιβεβαιώσει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπάλας Ουζβάρι σημειώνει πως από την Κομισιόν έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη για να συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. «Ενώ η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη την ήπειρο. Μία ντουζίνα αεροσκάφη, πάνω από 350 πυροσβέστες, πάνω από 50 οχήματα κινητοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει συγκεκριμένα ο επίτροπος.

Το πόσο μεγάλη είναι η πυροσβεστική βοήθεια που έχει προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, επικυρώνεται και από ανάρτηση στην ίδια πλατφόρμα του rescEU (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας), καθώς αναφέρει: «Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα του rescEU από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Συνολικά, έχουμε κινητοποιήσει 12 αεροσκάφη που σταθμεύουν σε 7 κράτη μέλη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης μέσω του rescEU μέχρι σήμερα».

Και, παρ’ όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των δασικών πυρκαγιών στη χώρα όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανανέωσε για μια ακόμη τετραετία με 41%, εξακολουθεί να σβήνει στη θάλασσα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This