Φωτιές: «Προπαγάνδα» λέει η Βούλτεψη για τα στοιχεία που έδωσε το Meteo

Η υπουργός αμφισβητεί το meteo, ενώ αναρωτιέται γιατί δεν ασχολούνται με την Τενερίφη!

Must Read

Στη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η Σοφία Βούλτεψη, η οποία αμφισβητεί τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo, σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει την πρωτοφανή καταστροφή από τις φωτιές, δικαιολογώντας παράλληλα την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή στο Open, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ήταν… πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, ενώ χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τα στοιχεία του Meteo τα οποία ανέφεραν ότι με 52% λιγότερες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκε 195% αύξηση της καμένης γης. Τα στοιχεία αυτά, δείχνουν τη χώρα μας να καταγράφει αρνητική πρωτιά αναφορικά με τις καμένες εκτάσεις, ανάμεσα σε 20 μεσογειακές χώρες.

«Προπαγάνδα των αριθμών. Δεν έχει να κάνει ο αριθμός των πυρκαγιών με το μέγεθος των πυρκαγιών», υποστήριξε η Βούλτεψη, ενώ όταν ο δημοσιογράφος έσπευσε να επισημάνει ότι είναι στοιχεία του επιστημονικού φορέα, η υφυπουργός Μετανάστευσης απάντησε ότι «είναι οι μισές αλλά είναι μεγάλες».

Μάλιστα, η Σοφία Βούλτεψη σχολίασε ότι για την Τενερίφη που καίγεται δεν γίνονται τόσες… αναφορές! «Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί που καίγεται η Τενερίφη για 10η μέρα, ψάχνω στα ισπανικά  στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ και δεν υπάρχει λέξη, δεν γίνεται αυτή η συζήτηση».

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις που έδωσε ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, υποστηρίζοντας ότι οι δορυφορικές εικόνες με τα καμένα, ήταν… χαμηλής ευκρίνειας.

Δείτε επίσης:

Θίγονται στην Κυβέρνηση από τις εκτιμήσεις της βιβλικής καταστροφής από τις φωτιές! «Διεθνές φαινόμενο», «κλιματική αλλαγή» η καραμέλα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This