ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΠυρκαγιά στον Έβρο: Δείτε το Jumbo Track Multi να επιχειρεί μέσα στο δάσος της Δαδιάς

Πυρκαγιά στον Έβρο: Δείτε το Jumbo Track Multi να επιχειρεί μέσα στο δάσος της Δαδιάς

Για 11η συνεχή ημέρα καίει ακάθεκτη η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, μετατρέποντας σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή ενισχύονται καθημερινά.

Ειδικά, όσον αφορά το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο παρθένο δάσος της Δαδιάς, πραγματικά δεν υπάρχουν, πλέον, λόγια για να την περιγράψουν, με 808 χιλιάδες στρέμματα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, την ώρα που οι αναζωπυρώσεις παραμένουν συχνές. Τουλάχιστον από σήμερα στη μάχη ρίχτηκε και το ειδικό όχημα Jumbo Track Multi του Ελληνικού Στρατού, το οποίο επιχείρησε μέσα στο πύρινο μέτωπο της Δαδιάς.

Παρά την ικανότητα του φυσικού περιβάλλοντος να εμφανίζει ξανά ζωή μέσα από τις στάχτες, στην περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι δυσοίωνες, προμηνύοντας καταστροφικές συνέπειες για τα πουλιά που φώλιαζαν στις κορφές των δέντρων, αλλά και για ολόκληρο το δασικό οικοσύστημα. Ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, μιλά για τη «μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ειδικά όσον αφορά στο καταφύγιο προστατευόμενων αρπακτικών πουλιών, η χλωρίδα της περιοχής αποτελείτο από έναν σπάνιο συνδυασμό γηραιών δέντρων και ιδιαίτερου ανάγλυφου, ο ίδιος υποστηρίζει πως το πιθανότερο είναι να μην καταφέρουν ποτέ να αναγεννηθούν.

Δείτε επίσης:
Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης