Πυρκαγιά στον Έβρο: Δείτε το Jumbo Track Multi να επιχειρεί μέσα στο δάσος της Δαδιάς

Must Read

Για 11η συνεχή ημέρα καίει ακάθεκτη η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, μετατρέποντας σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή ενισχύονται καθημερινά.

Ειδικά, όσον αφορά το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο παρθένο δάσος της Δαδιάς, πραγματικά δεν υπάρχουν, πλέον, λόγια για να την περιγράψουν, με 808 χιλιάδες στρέμματα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, την ώρα που οι αναζωπυρώσεις παραμένουν συχνές. Τουλάχιστον από σήμερα στη μάχη ρίχτηκε και το ειδικό όχημα Jumbo Track Multi του Ελληνικού Στρατού, το οποίο επιχείρησε μέσα στο πύρινο μέτωπο της Δαδιάς.

Παρά την ικανότητα του φυσικού περιβάλλοντος να εμφανίζει ξανά ζωή μέσα από τις στάχτες, στην περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι δυσοίωνες, προμηνύοντας καταστροφικές συνέπειες για τα πουλιά που φώλιαζαν στις κορφές των δέντρων, αλλά και για ολόκληρο το δασικό οικοσύστημα. Ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, μιλά για τη «μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου».

Παράλληλα, ειδικά όσον αφορά στο καταφύγιο προστατευόμενων αρπακτικών πουλιών, η χλωρίδα της περιοχής αποτελείτο από έναν σπάνιο συνδυασμό γηραιών δέντρων και ιδιαίτερου ανάγλυφου, ο ίδιος υποστηρίζει πως το πιθανότερο είναι να μην καταφέρουν ποτέ να αναγεννηθούν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This