Αυτός ήταν ο 36χρονος Αντώνης που σκοτώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά – Είχε πληρώσει το εισιτήριο

Ξεσπά ο αδερφός του Αντώνη - Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος

Must Read

«Παγωμένο» είναι το πανελλήνιο από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά χθες το βράδυ, όταν ένας 36χρονος βρέθηκε στη θάλασσα από τον καταπέλτη του Blue Horizon, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Ο αδικοχαμένος Αντώνης επιχείρησε να ανέβει στο πλοίο την τελευταία στιγμή με δύο μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να τον σπρώχνουν. Τελικά βρέθηκε στην θάλασσα, όπου λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αντώνης Καρυώτης ταξίδευε συχνά από το Ηράκλειο για Αθήνα και μάλιστα γνώριζε ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Φέρεται να είχε εισιτήριο όταν το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, προσπάθησε να προλάβει το πλοίο πριν αυτό αναχωρήσει. Τα όσα ακολούθησαν μέχρι ο νεαρός να βρεθεί στη θάλασσα, έχουν καταγραφεί σε μια σειρά από βίντεο.

Ο άτυχος νεαρός ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με τις δύο του αδελφές ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι πριν από λίγες μόλις μέρες είχε χάσει την μητέρα του. Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία. Ήταν μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Εντύπωση προκαλεί και η αποκάλυψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με την οποία ο άτυχος Αντώνης είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο, έπειτα βγήκε έξω από αυτό, και στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί, μάταια…

Το βίντεο ντοκουμέντο

Σε πλάνα που κόβουν την ανάσα, καταγράφεται ο αργοπορημένος επιβάτης, ο οποίος προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα. Την ώρα εκείνη, δύο άτομα από το πλήρωμα τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου.

«Κοιτάει απλά, γυρνάει ψυχρά και φεύγουν ενώ ο άνθρωπος πνιγόταν»

Ο κ. Δημήτρης ο οποίος επέβαινε στο συγκεκριμένο πλοίο περιέγραψε καρέ – καρέ τα όσα έγιναν στον καταπέλτη του Blue Horizon την ώρα που το πλοίο αναχωρούσε από τον Πειραιά.

«Έχει σημασία αν δεν είχε εισιτήριο; Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος έκανε τρεις προσπάθειες να ανέβει πάνω στο πλοίο και τον έσπρωχναν συνέχεια, μέχρι που η πόρτα έφυγε από τον ντόκο και ο άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα. Και δεν είναι μόνο ότι έπεσε στην θάλασσα, είναι η ψυχρότητα που είχαν όταν έγινε το γεγονός. Κοιτάει απλά και γυρνάει ψυχρά και φεύγουν και ο άνθρωπος πνιγόταν. Ούτε να σταματήσει το καράβι, ούτε έγινε τίποτα. Το καράβι σταμάτησε μεσοπέλαγα, δόθηκε εντολή από τον ύπαρχο να φύγει το καράβι», είπε και συνέχισε:

«Εμείς ήμασταν πίσω και βλέπαμε την ώρα που έφευγε το πλοίο. Φώναζε όλος ο κόσμος να σταματήσει γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα τον ρίξει στη θάλασσα. Το περιστατικό έγινε στις 9 η ώρα που φεύγαμε για Ηράκλειο και γυρίσαμε στις 11 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά».

«Βγήκαν και είπαν ότι ο άνθρωπος πήδηξε από μόνος του»

Ο αυτόπτης μάρτυρας δίνει και άλλη μια σημαντική παράμετρο λέγοντας: «Τον άνθρωπο τον είδαν μέσα στο καράβι τον έβγαλαν έξω μάλλον επειδή δεν είχε εισιτήριο απ’ ό,τι ακούστηκε. Το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε καμία ειδοποίηση στο Λιμεναρχείο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα για να ερχόταν επί τόπου να έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει αν και δεν νομίζω να προλάβαινε γιατί στροβιλιζόταν ο άνθρωπος λοιπόν πήρε η δίνη της προπέλας και γυρνούσε γύρω γύρω».

Ο κ. Δημήτρης λέει ακόμα ότι οι επιβάτες ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. «Εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο και ήρθε. Αν δεν υπήρχε το βίντεο αυτό δεν θα γινόταν τίποτα γιατί βγήκαν και είπαν ότι ο άνθρωπος πήδηξε από μόνος του. Μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση το βαπόρι, την ώρα που ήμασταν στη θάλασσα, ότι δόθηκε εντολή να σταματήσουμε και ότι για το συμβάν που συνέβη στο λιμάνι δεν φέρει καμία ευθύνη το πλοίο και η εταιρεία. Ο κόσμος φώναζε και μάλιστα κάποια στιγμή πήγα στον καπετάνιο και εκείνος έκλεισε την πόρτα δεν ασχολήθηκε καν. Και με εντολή του εισαγγελέα γύρισε το καράβι πίσω», τόνισε και κατέληξε:

«Χθες όταν επιστρέψαμε στο λιμάνι ήρθε το ανακριτικό μέσα στο πλοίο και μας πήρε καταθέσεις από εμένα και άλλα σχεδόν 15 άτομα. Τον καπετάνιο και τους εμπλεκόμενους τους είχαν αλλού. Μαζί μας μόνο ήταν ο δεύτερος καπετάνιος που τον ξύπνησαν για να αντικαταστήσει τον καπετάνιο του πλοίου και συνεργαζόταν με τα ανακριτικά όργανα. Φύγαμε τέσσερις παρά τέταρτο από τον Πειραιά και τώρα είμαστε εν πλω. Κρίμα το παλικάρι, ήταν 36 χρόνων άνθρωπος. Είχε, δεν είχε εισιτήριο, ας τον έβαζαν μέσα, να πήγαινε στο Ηράκλειο και να τον έλεγες λαθρεπιβάτη. Θα πρέπει να βγει η αλήθεια».

«Έχω δει το βίντεο πολλές φορές, είναι δολοφονία, τον σκότωσαν» λέει αδερφός του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, με τον αδερφό του να κάνει λόγο για δολοφονία!

«Είμαι σοκαρισμένος, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που συνέβη στον αδερφό μου. Αυτή τη στιγμή έχω έρθει στο νοσοκομείο για να δω τον άλλον αδερφό μου , ο οποίος μόλις έμαθε για το θάνατο του αδερφού μας, ταράχτηκε… Έχω δει το βίντεο με τον αδερφό μου πολλές φορές από χτες το βράδυ και πραγματικά πρόκειται για δολοφονία. Τον σκότωσαν , είναι αδιανόητο…» δήλωσε ο αδερφός του άτυχου 36χρονου.

Από την πλευρά της, φίλη της οικογένειας Καρυώτη τόνισε: «Ο Αντώνης ήταν ένα παιδί του μεροκάματου. Πήγαινε να δουλέψει όπου του έδιναν δουλειά , δεν έλεγε ποτέ όχι. Ο πατέρας του είχε πεθάνει χρόνια ενώ η μητέρα έφυγε από τη ζωή πρόσφατα κι αυτό τον είχε λυγίσει. Προσπαθούσε μαζί με τα αδέρφια του να τα βγάλει πέρα αξιοπρεπώς. Τον βοηθούσαμε κι εμείς όπως μπορούσαμε γιατί ήταν το καλύτερο παιδί. Συχνά έπαιρνε το καράβι και πήγαινε στην Αθήνα για βόλτα, αυτό μας έλεγε. Κρίμα, δεν του άξιζε τέτοιο τέλος. Έχουμε πάγωσε όλοι από αυτή την κτηνωδία».

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος

Την ίδια ώρα, για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου. Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό του καταστρώματος του Blue Horizon.

Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων των δικαστικών αρχών το μεσημέρι, σήμερα, για να απολογηθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This